MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamayla başlayan yeni çözüm süreci kamuoyundaki yerini korumaya devam ediyor. PKK ele başı Abdullah Öcalan’ın terör örgütü PKK’ya yönelik olarak silah bırakma çağrısından sonra ikinci aşamaya geçilmesi beklenirken, Öcalan’a tutuklu bulunduğu İmralı Adası’nda ayrıcalıklar sağlanacağı iddia edildi.
TERÖR HÜKÜMLÜLERİNE İNFAZ İNDİRİMİ
Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, İmralı Cezaevi’nde Öcalan’a farklı kesimlerden ziyaretlere izin verilecek. Öcalan’ın ‘sekretaryasını’ yürütmek üzere bir hükümlü İmralı’ya gönderilebilecek.
Bundan dolayı cezaevi şartlarının esnetilmesini talep ediyorlar. Öcalan’ın bu kapsamda görüşmek istediği bazı akademisyen ve gazeteciler bulunuyor.
Ancak bu talepler kısa sürede yerine getirilmeyecek. Gelişmelere göre adımlar atılacak.
Sonra da terör hükümlülerine yönelik de bazı adımların atılması gündeme gelecek. Terör örgütü içinde sürece itirazları gidermek için terörden hükümlülere de infaz indirimi sağlanacak.
Ayrıca Ceza İnfaz Yasası’nda yapılacak değişiklikler ve cezaevindeki gözlem kurullarının alacağı kararlarla iyi hâlli terör hükümlülerine yönelik bazı adımlar gelecek.