Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfezli genç karateci Leylanur Dünya Gençler beşincisi oldu

Hırvatistan’ın Poreç şehrinde 27-30 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenen Karate 1 Youth League Karate 1 Dünya Gençlik Ligi Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün genç karatecileri dünya gençler sıralamasında önemli yer ve tecrübe elde etti.

Hırvatistan’ın Poreç şehrinde 27-30

Körfez Gençlerbirliği sporcularından Leylanur Yıldırım U14 – 42 Kg’da yarı finale kadar çıkarken üçüncülük maçında şanssız bir şekilde son saniyede aldığı kontak cezası nedeniyle Dünya beşincisi olarak Dünya Gençler Ligi derecelendirmesine girdi. Kariyerinin ilk büyük uluslararası organizasyonunda yarı finale kadar yükselme başarısı gösteren Leylanur Yıldırım Gençlik Olimpiyatları’na kota veren turnuvada elde ettiği bu derece ile dünya sıralamasında yer almış oldu.

Diğer taraftan U14-52 Kg’da mücadele den bir başka Körfezli sporcumuz Esmanur Hümeyra Eraslan’da önemli maçlara çıktı. Eraslan, uluslararası tecrübe edinerek dünya sıralama listelerinde yer aldı. Dört gün süren müsabakalara 74 ülkeden 3.721 sporcu katılırken, Türkiye 43 kız, 48 erkek toplamda 91 sporcu ile katıldı.