Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gel bakalım Portekiz!

Türkiye A Milli futbol takımı Euro 2024’ün ilk maçında Gürcistan’ı Mert Müldür, Arda ve Kerem’in golleriyle 3-1 mağlup ederek, turnuvaya galibiyetle başladı. Bizim çocuklar 22 Haziran’da Portekiz ile Dortmund’da karşı karşıya gelecek.

Türkiye A Milli futbol

Almanya’da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (Euro 2024) ilk maçında Türkiye, Gürcistan ile karşı karşıya geldi. Millilerimiz Mert Müldür, Arda ve Kerem’in golleriyle rakibini 3-1 geçerek turnuvaya galibiyetle başladı. Millilerin bir golü de ofsayt gerekçesiyle VAR’dan dönerken Gürcistan’ın tek golünü Mikautadze kaydetti.

MERT’TEN FÜZE

Dortmund’daki karşılaşmaya iyi başlayan ay yıldızlılar 25. Dakikada Mert Müldür’ün harika golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden bir dakika sonra Kenan Yıldız topu filelere yolladı ancak ağlara giden top ofsayt gerekçesiyle VAR’dan döndü. 32. Dakikada Mikautadze’nin golüyle Gürcistan skoru eşitledi ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

ARDA TARİHE GEÇTİ

Arjantinli hakem Tello’nun düdük çaldığı karşılaşmanın 65. Dakikasında Arda sahneye çıktı ve sağ çaprazdan harika bir gole imza attı. Arda bu golle Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihinde gol atan en genç oyuncu unvanını Portekizli süperstar Ronaldo’nun elinden aldı. Golden sonra geriye çekilen milliler, zaman zaman ciddi tehlikeler yaşadığı karşılaşmanın 90+7. Dakikasında sahneye çıktı. Gürcistan’ın kullandığı köşe vuruşunda Mert Günok topu yumrukladı. Gürcü kaleci Mamardashvili’nin gol için rakip sahaya gelmesi sonucunda Kerem Aktürkoğlu topu boş kaleye yolladı ve millilerimiz sahadan 3-1’lik skorla ayrıldı.

PORTEKİZ 22 HAZİRAN’DA

Ay yıldızlılar 22 Haziran’da Portekiz ile karşılaşacak. Türkiye, grubun son maçına ise 28 Haziran’da Hamburg’da Çekya karşısında çıkacak.