Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vekil soruyor bakan umursamıyor

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın soru önergesi Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan tarafından cevaplanmadı

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar

Yeni sistem tartışmaları sık sık Meclis gündemine gelirken özellikle muhalefet Milletvekilleri Bakanların Meclise gelmemesini ve soru önergelerine cevap vermemesini sert sözlerle eleştiriyor. Bunun son örneği ise CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın Kuzey Marmara otoyoluna ilişkin bir dizi sorularının Ulaştırma Bakanı tarafından cevap bulmaması oldu.

SORULARA CEVAP VEREMEDİ

Kuzey Marmara otoyolu çalışmalarının yüzde 85’inin tamamlandığını belirten Akar, yapılan kamulaştırmalar ve vatandaşlara ödenen tutarları Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’dan talep etti. Kamulaştırmalar da yaşanan sıkıntılar neticesinde vatandaşların mahkeme sürecine gittiğine dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, bugüne kadar yapılan kamulaştırmalarda kaç kişiye ödemelerin yapılıp yapılmadığını sordu.

15 BİN 773 TAŞINMAZ SAHİBİNE ÖDEMELER YAPILMIŞ

Kocaeli de Gebze, Dilovası, Derince, İzmit ve Kartepe de Kuzey Marmara otoyolu çalışmalarında kamulaştırmaların yapıldığının altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar kamulaştırmalarda yaşanan sıkıntıları ve kaynağını yine Bakanlıktan talep ederken, Ulaştırma Bakanlığı sadece bugüne kadar 15 bin 773 taşınmaz sahibine ödemelerin yapıldığı cevabını verdi. Önergesinde birçok sorunun yanıtlanmadığını belirten Akar, “Bakan Bey imza atmak için zahmet etmiş, sorularımız cevaplanmadığı gibi yeni sistemle Meclisin içinin nasıl boşaltıldığı da ortaya çıkıyor” dedi.