Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Son ankette Yavaş’tan İmamoğlu’na büyük fark!

Son seçim sonucunu doğru tahmin eden BETİMAR, CHP’de adaylık tartışmaları sürerken dikkat çeken bir anket sonucu yayımladı. Ankette, Mansur Yavaş’ın, Ekrem İmamoğlu’na büyük fark attığı görüldü.

Son seçim sonucunu doğru tahmin eden BETİMAR, CHP’de adaylık tartışmaları

Son seçim sonucunu doğru tahmin eden BETİMAR, CHP’de adaylık tartışmaları sürerken dikkat çeken bir anket sonucu yayımladı. BETİMAR, “CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı?” ve “Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı kim olursa oy verirsiniz?” sorularını yönelttiği katılımcıların büyük bir bölümünden Mansur Yavaş cevabını aldı. Her iki soruda da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na büyük fark atarken, en büyük fark ise ikinci soruda oluştu.

Yavaş ve İmamoğlu ne demişti?

Malumunuz CHP’de Cumhurbaşkanı aday belirleme tartışmaları erken başladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz hafta Meclis’teki grup toplantısında partisinin Cumhurbaşkanı adayının 1 milyon 600 üye tarafından belirleneceğini duyurdu. Bu konuda kendisine soru yöneltilen Mansur Yavaş, “Her şeyden önce aday belirlemenin çok erken olduğu düşüncesindeyim. Seçim tarihimiz belli değil. O zamana kadar Türkiye’de şartlar değişir. Adaylığı erken buluyorum” yorumunu yaparken İmamoğlu ise “Değerli Mansur Yavaş Başkanımızın bakışı, görüşü farklı olabilir. Yine de biz konuşuruz. Bunlar parti için meselelerdir. En doğru yolu buluruz. Bütün ellerimizin beraber havaya kalktığı süreci beraber tarifleriz, tariflemek zorundayız” şeklinde konuştu.

Çatı aday olursa fark daha da büyük

CHP’de Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları devam ederken son seçim sonucunu doğru tahmin eden BETİMAR, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının kim olmasıyla ilgili bir anket gerçekleştirdi. “CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı?” sorusuna ankete katılanların yüzde 28,4’ü Mansur Yavaş cevabını verirken Ekrem İmamoğlu diyenlerin yüzde 21,2 olduğu; Cumhurbaşkanı adayı Özgür Özel olmalı diyenlerin ise yüzde 4’te kaldığı görüldü. “Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı kim olursa oy verirsiniz?” yani “Çatı aday olursa kime oy verirsiniz?” sorusuna ise “Mansur Yavaş’a oy veririm” diyenler yüzde 52.3, vermem diyenler yüzde 47.7, “Ekrem İmamoğlu oy veririm” diyenler yüzde 40.9, vermem diyenler yüzde 59.1, “Özgür Özel’e oy veririm” diyenler ise yüzde 23.8, vermem diyenler yüzde 76.2 çıktı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kartepe’de askeriyeden boşaltılarak
Sıradaki Haber Gergerlioğlu: Memduh Tağmaç Kışlası’nda devlet malı yağmalanıyor!