Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Liyakat sınavıyla kaç kişiyi işe aldınız?”

İzmit Belediyesi AKP Grup

İzmit Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Mustafa Soydabaş ilk olarak AKP İzmit İlçe Başkanı Av.Ali Güney’in gündeme getirdiği Cephanelik Mesire Alanı ile değerlendirmelerine başladı. 28 Haziran Mahallesinde toplu konutların ortasında, şehrin nefes aldığı yeni bir cazibe merkezi olarak hizmete açılan alanın kaderine terk edilip, içindeki mobilyaların tahrip edilerek, her tarafının dikenli otlarla kaplanmasının kabul edilemez olduğunu belirten Soydabaş, “İlçe Başkanımızın bu açıklamasından sonra İzmit’in birçok yerinden AK Parti döneminde yapılan işlerin çürümeye bırakıldığı, kullanılmadığı ihbarları gelmeye başladı. Gölkay Park da bunlardan biri. Hepsini tek tek rapor edeceğiz. Amacımız önce belediyenin bu yönde hassasiyetini artırmak olacak. Milletimizle de bunları paylaşacağız. İzmit, belediye önündeki Sabri Yalım Parkından ibaret değil” dedi.

“ŞEFFAF BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİ YAPILMALI”

Soydabaş, CHP Çayırova Meclis Üyesi ve aynı zamanda CHP İl Delegesi Halis Koç’un kızının belediyede işe alınmasını da değerlendirdi: “Halis Koç yaptığı açıklamayla İzmit Belediyesi’nde kızının bir hafta önce işe başladığını itiraf etmiş oldu. Öyleyse şimdi buradan bir kez daha soruyoruz. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, liyakat sınavı adı altında daha kaç kişiyi bu şekilde işe aldı, belediyenin kadroları, hangi siyasi hesaplar için kullanıldı açıklasın. Şeffaf belediyecilik anlayışı içinde milletimiz bunların cevabını bekliyor. Bunun sözünü vermişti” dedi.

“CEDİT’TE HER ZAMAN DESTEK OLDUK”

Soydabaş, Cedit Kentsel Dönüşüm Projesinin Bakanlığa devriyle ilgili de konuştu: “Cumhur İttifakı olarak bu konuda hep destekleyici olduk. Daha önce kredi talebi gelmişti, onaylamıştık. Şimdi Bakanlığa devredilme kararı alındı. En doğru adım bu olacak. Cedit Mahallesi bir yıldır bu konuda somut adım atılmasını bekliyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yatay yapılaşma hamlesi başlatmıştı. Projenin revizesiyle Cedit’te çok güzel bir kentsel dönüşümün hayata geçeceğine inanıyoruz. Bir kez daha hayırlı olsun”.