Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kira 15 bin lira, asgari ücretli nasıl geçinecek?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı 30 Haziran Pazar Günü Gebze’de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla düzenlenecek olan “geçinemiyoruz” mitingiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Genel başkan yardımcısı Ulaş Karasu, “Kocaeli’de en düşük kira 15 bin lira, asgari ücretli nasıl geçinecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

ugur 1Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı 30 Haziran Pazar Günü Gebze’de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla düzenlenecek olan “geçinemiyoruz” mitingiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. CHP Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Kocaeli milletvekili Muhip Kanko, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, il sekreteri Batuhan Bayındır ve İzmit ilçe başkanı Gökhan Ercan’ın katıldığı toplantının açılış konuşmasını Bülent Sarı yaptı.

KANKO: GEBZE’Yİ BİZ ÖNERDİK

Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Emeğin en yoğun olduğu Gebze ilçemizde mitingimizi gerçekleştireceğiz. 2 gündür yoğun bir çalışma yapıyoruz. Emekçimizin derdini, sıkıntısını hep birlikte Pazar günü Gebze’den haykıracağız.” Bülent Sarı’nın ardından Kocaeli milletvekili Muhip Kanko söz aldı. Kanko, “Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin sorunlarını ortaya koyduğu mitinglerine devam ediyor. Emeklilerimiz için, buğday üreticilerimiz için, çay üreticilerimiz için mitingler düzenledik. Şimdi emek mitingini yapacağız. 2-3 ilde yapılması konuşuluyordu, biz genel başkanımızla konuşarak Kocaeli’de yapılmasını önerdik ve Gebze’de karar kıldık. Kentimizin bütün emekçilerini mitingimize davet ediyor, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

31 MART’TAN BUGÜNE 3 AYRI MİTİNG

Kanko’dan sonra genel başkan yardımcısı Ulaş Karasu söz aldı. Karasu konuşasında şu ifadelere yer verdi: “Dün Kocaeli’de yer alan sendikalarımızı ziyaret ettik ve mitingimize davet ettik. Mitinge kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kocaeli bir emek kenti. 1 milyonun üzerinde emekçi organize sanayi bölgelerinde çalışıyor. Pazar günü gerçekleştireceğimiz mitingde özellikle gelir adaletsizliğine karşı ses çıkartacak emekçilerimiz. Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart’ta 47 yıl sonra birinci parti olarak çıktı sandıktan. 31 Mart’tan bugüne kadar 3 ayrı miting gerçekleştirdik. Ülkenin sorunlarını sile getirmeye devam ediyoruz.

EN DÜŞÜK KİRA 15 BİN LİRA

Kocaeli’de en düşük kira ücretleri 15 bin lira civarında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı temmuz ayında asgari ücrete herhangi bir zam düşünmediklerini açıkladı. Bir kiranın en düşük 15 bin lira olduğu kentte insanların 17 bin lira ile çalışma ve yaşama şansı kalmamıştır. Asgari ücret ocak ayında açıklandı ve bugüne kadar enflasyon rakamlarına göre yüzde 28, gıda fiyat artışlarına baktığımızda yüzde 40 erimiştir. Bu ülkenin vatandaşları bunu hak etmiyorlar. 22 yıldır iktidarda olanlar bu sorumluluktan kaçamazlar.”