Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İYİ Parti Kocaeli’den çok sert YHT açıklaması!

İYİ Parti Kocaeli İl

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, YHT’nin İzmit ve Gebze’de durmaması sonrasında bir basın açıklaması yayınladı. Kocaeli’nin sahipsizliğinden bahseden Yıldız’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Ülkemizin can damarı sayılan, sanayi kenti olan Kocaeli’mizde halkımızın ulaşım sorunu yaşamamasını istemekteyiz. Pandemi dolayısıyla TCDD hızlı ve bölgesel tren seferleri durdurulmuştu. 28.05.2020 itibariyle hızlı tren seferleri tekrar hizmete başladı. Fakat Ankara’dan İstanbul’a hareket eden YHT İzmit’te durmadı…

ADAPAZARI EKSPRESİNİ HATIRLATTI

7 yıl öncesine kadar 30 tren istasyonunda ve günde 24 sefer yaparak faaliyet gösteren Adapazarı treni Sakarya-Kocaeli-İstanbul güzergahında günde 30 bin kişiye hizmet vermekte idi. Haydarpaşa, Diliskelesi, Körfez, Köseköy, Derbent gibi önemli durakların halen kapalı olması yetmezmiş gibi sefer sayısı da günde 10 sefere düşürülerek halkın bu ulaşım aracını kullanması kısıtlanmıştır. Dönemin Bakanı Fikri Işık tarafından defalarca sefer sayısının arttırılacağı söylenmesine rağmen sefer sayısı günde 10 seferle sınırlı kalmıştır. Salgın hastalık sebebi ile faaliyette olmayan Boğaziçi Ekspresi’nin Ankara-Arifiye ilçesi arasında faaliyet göstermesi sebebi ile Kocaeli halkı bu trenden de faydalanamamaktadır. Boğaziçi Ekspresi 7 yıl öncesi gibi İstanbul kalkışlı planlanmalıdır.

KEYFİ FİYAT UYGULAMASI

Dün itibariyle hızlı trenin ilimizde durmayacağını üzülerek öğrendik. Büyükşehir olan Kocaeli’nde hızlı trenin durmaması halkımız adına bizi üzmüştür. Otobüse binmesinde mahsur görülmeyen halkın, trene binmesinde ne mahsur görülmüştür? Otobüs firmalarının keyfi fiyat uygulamasının önüne geçmenin en kolay yolu, devlete ait demiryollarının en kısa sürede hijyen-izolasyon kurallarına uyarak faaliyete geçirilmesidir. Devlet eli ile izolasyon-hijyen kurallarının daha iyi sağlanacağı açıktır. Bilet fiyatları belirlenirken kamu yararı ön planda tutulmalıdır.

YETKİLİLERİ GÖREVE ÇAĞIRDI

İstanbul-Kocaeli-Sakarya illerinde Liman-Demiryolu ve Organize Sanayi demiryolu bağlantıları olmadığından, olan bağlantılarının da Hızlı Tren sebebiyle iptal olması sonucu tüm yük taşımacılığı karayolu ile yapılmaya başlanmıştır. Öncelikle (yakın zamanda iptal edilen), Haydarpaşa limanından başlanarak liman demiryolu bağlantıları yapılmalıdır. Sanayicimizin hammadde ve ürettiği ürünleri hızlı nakledebilmesi için demiryoluna ihtiyacı vardır. Kocaeli halkının, sanayicilerimizin ulaşım sorunu yaşamaması için yetkililerimizi göreve çağırıyor, gerekenlerin ivedilikle yapılmasını istiyoruz.