Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yıldız Entegre İzmit Körfezi’ni dolduracak!

Yıldız Entegre Başiskele’de liman geri sahası ilavesi ve kimyasal tank kapasite artışı yapmak için ÇED süreci başlattı. Yıldız Entegre’nin yaptığı ÇED başvurusuna ilgili kurumlardan onay verilirse 489.3 milyon liraya tesis kurulacak ve 20 personel istihdam edecek.

Yıldız Entegre Başiskele’de liman geri sahası ilavesi ve kimyasal tank

ozel haberKocaeli’nin en büyük şirketlerinden olan Yıldız Entegre Ağaç Sanayi Şirketi, Başiskele’nin Sepetlipınar Mahallesi’nde “Liman geri sahası ilavesi ve kimyasal tank kapasite artışı” yapmak için Çevresel Etki Denetim (ÇED) süreci başlattı. Mevcut tank kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle firmanın başlattığı ÇED sürecine ilgili kurumlardan onay verilirse 489 milyon 315 bin 380 liraya tesis kurulacak ve söz konusu tesiste 20 kişi işe alınacak.

Yildiz Entegre Izmit Korfezini dolduracak1ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NDAN ARAZİ KİRALADI

Sepetlipınar’da yapılacak olan tesis 13 bin 29 metrekarelik arazi üzerine kurulacak. Yıldız Entegre’nin 13 bin metrekarelik arazi üzerine kuracağı tesiste 7 bin 292 metrekarelik alanın devlete ait olduğu ve bu nedenle de söz konusu arazinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 10 yıllığına kiraladığı öğrenildi. Yapılacak olan proje kapsamında arazinin tamamının “Liman geri hizmet alanı” olarak planlandığı belirtildi.

49 BİN METREKÜP KİMYASAL DEPOLANACAK

Şirketin mevcut durumda kimyasal olmayan madde depolama kapasitesinin 316 metreküp, kimyasal madde depolama kapasitesinin de hali hazırda 13 bin 736 metreküp olduğu bilgisine ulaşıldı.  Yıldız Entegre tarafından yapılacak olan kapasite artışıyla birlikte mevcut depolama kapasitesi 35 bin 910’a yükseltilecek ve böylece tesisin toplam kimyasal depolama kapasitesi 49 bin 646 metreküpe ulaşacak. 5 bin 737 metrekarelik arazi üzerine yapılacak olan tesisin kimyasal depolama tanklarında yanıcı/parlayıcı kimyasallar ve yanıcı/parlayıcı olmayan kimyasallar depolanacak.

Yildiz Entegre Izmit Korfezini dolduracak2TOPLAM PERSONEL SAYISI 100’E ULAŞACAK

Sepetlipınar’da yapılmak istenen projenin inşaat aşamasının 12 ay süreceği ve 75 kişinin görev yapacağı ifade edildi. Projenin inşaat aşamasının tamamlanmasından sonra işletme aşamasına geçilecek ve 20 kişi işe alınacak. Yıldız Entegre’nin mevcut durumdaki tesisinde 80 kişinin görev yaptığı belirtilirken; işe alınacak 20 kişinin ardından toplam çalışan sayısının 100’e ulaşacağı öğrenildi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüpraş’ta ocak ayında başlayan görüşmelerde sonuç alınamaması üzerine İzmit’teki rafineride
Sıradaki Haber Nesimi Yetişoğlu: Bu işçi hokkabaz olsa bu şartlarda şapkadan o tavşanı çıkaramaz