Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Valilik kararı açıkladı: O alanlara yüzmek yasak!

Kocaeli’de il güvenlik toplantısı Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un başkanlığında yapıldı. Kocaeli’de gölet ve barajlara girmenin yasaklandığı açıklandı.

Kocaeli’de il güvenlik toplantısı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un başkanlığında Kocaeli’nin il güvenlik toplantısı gerçekleştirildi. Vali Yavuz’un öncülük ettiği toplantı, Karamürsel Alp Toplantı Salonunda düzenlendi. Kocaeli’de gölet ve barajlara girmenin yasaklandığı açıklandı.

Kocaeli valisinin başkanlık yaptığı toplantıya Vali Yardımcıları Mustafa Ayhan ve Ali Ada, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt ile ilgili kurum müdür ve yetkilileri katıldı.

GÖLET VE BARAJLARA GİRMEK YASAK

İlimizin turizm alanında giderek büyüdüğünün altını çizen Vali Yavuz, yaklaşan sıcaklıklarla birlikte deniz turizminde yoğunluk yaşandığını belirterek buna bağlı olarak alınan önlemler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi: “İki denizi bir gölü olması vesilesiyle ilimiz önemli bir turizm destinasyonundadır. Bu kapsamda yaklaşık 60 bin araç Kandıra bölgesine hafta sonu gelmekte ve İstanbul ile çevre illerden 300 bin civarında vatandaşımız bu sahillerden istifade etmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Kampanyası yürütüyor. Bu kapsamda şu ana kadar 138 bin vatandaşımıza yüzme eğitimi vermiş bulunuyoruz. 2024 yılında şu ana kadar ise 2 bin 521 vatandaşımıza yüzme öğretmiş bulunuyoruz. Bu yıl da 30 bin vatandaşımıza yüzme öğretmeyi hedefliyoruz. Özellikle değerli arkadaşlarım kamu düzeni ve güvenliği ile genel sağlığın korunması amacıyla iç sular, göl, akarsu, gölet, baraj, sel kapanı, regülatör, kanal, su birikintisi, su iletim ve deşarj, taşkın koruma veya sulama kanalı ve benzeri DSİ, İSU veya özel işletmelere ait tesislerde serinleme veya yüzme amaçlı suya inişleri il genelinde yasaklamış bulunuyoruz. Özellikle bu konuyla ilgili olarak vatandaşlarımızın dikkatli ve duyarlı olmalarına ihtiyacımız var.”

373 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Emniyet ve jandarma birimlerimiz tarafından İlimizde yürütülen terör, düzensiz göç ve uyuşturucu operasyonlarına ilişkin verileri paylaşan Vali Yavuz: “Bir aylık dönemde tüm terör örgütlerine yönelik olarak 15 operasyon gerçekleştirilmiş, 19 kişi gözaltına alınmış, 3’ü tutuklanmış, 7’si de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadelede son bir ay içerisinde; 5 operasyon gerçekleştirilmiş, 28 organizatör yakalanmış, 26 organizatör tutuklanmış, bir organizatör adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 373 düzensiz göçmen de yakalanmıştır. Yine çocuk ve gençlerimizi zehirleyen zehir tacirleri ile de mücadelemiz devam ediyor. Bu kapsamda 657 operasyon gerçekleştirilmiş, 816 kişi gözaltına alınmış, 57’si tutuklanmış, 28’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Yakalanan narkotik maddelere geldiğimizde; 54 kg kokain, 9.4 kilogram bonzai, 252 sentetik ecza, 932 adet kenevir bitkisi, 4 gram eroin, 1.7 kg esrar, 258 gr skunk, 443 ectasy hap, 914 gram da metamfetamin ele geçirilmiştir. “

12 MİLYON LİRALIK VERGİ KAYBI ÖNLENDİ

Organize suç örgütleri ile mücadele çalışmaları hakkında veriler paylaşan Vali Yavuz: “Bu kapsamda; 6 operasyon gerçekleştirilmiş, 12 kişi de göz altına alınmıştır. Yine mali kayıplara sebep olan kaçakçılıkla mücadele kapsamında  74 operasyon gerçekleştirerek 60 kişi gözaltına alınmış, 3’ü tutuklamış, 7’si de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Yine bununla ilgili olarak da yerel, bölgesel ve ulusal olmak üzere 3 kaçakçılık suç örgütü çökertilmiştir. Ele geçirilen silah, malzeme, mühimmat kısmına geldiğimizde; 95 kilogram tütün, 18 Bin 500 litre akaryakıt, 26 cep telefonu, 112 Bin makaron, 428 tarihi eser, 650 diğer kaçak malzeme ele geçirilmiş ve bu sayede 12 Milyon 318 Bin 200 TL vergi kaybı önlenmiştir.”

1300 KİŞİ YAKALANDI

Özel ekipler tarafından aranan şahıslara yönelik yapılan operasyonlarda 1300 kişinin yakalanarak adli makamlara teslim edildiğini açıklayan Vali Yavuz, siber suçlara ilişkin ise: “4 bilişim ve ödeme sistemleri operasyonları gerçekleştirilmiş ve bu alanda 855 çalışma yapılmıştır. Bunlarla alakalı da 62’si terör iltisaklı hesaplar olmak üzere 14 şahıs hakkında yine işlemler gerçekleştirilmiştir.”