Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ünlü: Siz hangi CHP’siniz?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kasım ayı meclis toplantısı 173 gündem maddesiyle Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Fatma Kaplan Hürriyet’in Büyükşehir meclisinde gündem dışı söz alarak Ahmet Özer’e ilişkin sözlerinin ardından AK Partili Hayrettin Ünlü konuştu. Ünlü, “Sizler hangi CHP’lisiniz? DEM’li mi? DEM’siz mi?” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kasım ayı meclis toplantısı 173 gündem maddesiyle

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kasım ayı meclis toplantısı 173 günde maddesiyle Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlık yaptığı meclis toplantısında gündem dışı konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tutuklu belediye başkanı Ahmet Özer’le ilgili açıklamalarda bulundu. Hürriyet’in açıklamalarına AK Parti Kocaeli Büyükşehir Meclis Üyesi Hayrettin Ünlü’den yanıt geldi. Ünlü, “Gittiğiniz yolun yol olmadığı, kendi arkadaşlarınız tarafından dile getirilirken, CHP’li bir belediye başkanının kalkıp destek vermesi bizi şaşırtıyor. Şimdi, bu arkadaşlara soruyoruz. Sizler hangi CHP’lisiniz? DEM’li mi? DEM’siz mi? CHP, ne olduğunu ve nereye gittiğini neye hizmet ettiğini iyi seçmelidir” ifadelerini kullandı.

FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ KONUŞTULAR

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in Esenyurt’un tutuklu belediye başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’le ilgili açıklamalarının ardından konuşan AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hayrettin Ünlü şu ifadelere yer verdi; “Büyükşehir Belediye Başkanımıza meclisi tarafsız bir şekilde yönettiği için teşekkür ediyorum. Aynı konuları kayyum ile ilgili konuları 12 tane ilçede aralıksız konuştular. Böyle freni patlamış kamyon gibi bütün meclislerde konuştular, yetmiyormuş gibi büyükşehir meclisinde bir kez daha konuştular. Kendi meclis üyesi olduğum belediyede kayyum ile ilgili konuştuktan sonra söz almak istediğimde bile, söz vermediler. Az önce İzmit Belediye Başkanı, Esenyurt Belediye Başkanı ile ilgili savunma desteklerinde bulundu. Bu konuyla ilgili kimler neler söylemiş? Size arz edeceğiz.

CHP’li Afyonkarahisar Belediye Başkanı: ‘DEM Partililer veya partinin eş başkanının yer aldığı bir mitingde ya da otobüs üstünde bulunmam. Atatürk ile Cumhuriyet ile Vatan ile Bayrak ile sorunu olanlarla işim olmaz. İstiklal Marşı’nda ayağa kalkmayanlar, Milli Takım zaferlerinde sevinmeyenlerle bir arada olmam.’ Muhalif Gazeteci Yılmaz Özdil: ‘CHP ile DEM Parti’nin birlikte yürüttüğü ket uzlaşısı denilen ittifakın kaçınılmaz sonucu, seçim kazanmak için kendi bileğine güveneceğine, işin kolayına kaçıp DEM Partinin oylarına güvenirse, belki 1-2 belediye alırsın ama neticede olacağı budur. CHP’yi adeta DEM Parti’nin bisikleti haline getirirsen, kaçınılmaz sonuç budur.’

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı: ‘CHP’nin altı okundan bir tanesi Milliyetçiliktir. Bazıları bu sıfatları unutup, CHP’yi başka bir yere koyuyor olabilirler. Yörüngesini şaşıran ben değilim.’ CHP Hatay eski Belediye Başkanı: ‘Bugünün CHP’si DEM’lenmekle meşgul. Parti olarak terör ile bağ kuran ve terörden siyasi rant devşirenleri, her kim olursa olsun savunamayız.’

SİZLER HANG CHP’LİSİNİZ?

Gittiğiniz yolun yol olmadığı, kendi arkadaşlarınız tarafından dile getirilirken, CHP’li bir belediye başkanının kalkıp destek vermesi bizi şaşırtıyor. Şimdi, bu arkadaşlara soruyoruz. Sizler hangi CHP’lisiniz? DEM’li mi? DEM’siz mi? CHP, ne olduğunu ve nereye gittiğini neye hizmet ettiğini iyi seçmelidir”

HÜRRİYET’TEN ÜNLÜ’YE TEPKİ

AK Partili Ünlü’nün sözlerine İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet tepki gösterdi. Hürriyet; “Ne oldu da birden CHP’li belediye başkanlarına referans gösterdi, bu takdire şayan. Bizim ağzımızdan ne DEM Parti çıktı ne başka bir şey. Sadece CHP’li belediye başkanına hukuksuzca kayyum atılmasına ve hapse atılmasını demokratik yollardan eleştirdiğimiz bir konuşmaya tahammül edilemiyorsa, takdir halkımızındır. Madem referans göstereceğiz. Daha ilk gün AK Partili Hüseyin Çelik, kayyum atanmasının yanlış ifade eden tweetini de Sayın Hayrettin Bey’e hatırlatmak isterim. Bu referansı nereye koyacağız? Ayrıca Ahmet Özer’in tutuklanma gerekçelerine baktığımızda o kadar sudan sebepler ve 10 yıl öncesinde Remzi Kartal ile yaptığı telefon görüşmeleri dahil olmak üzere bir sürü haksız gerekçe var. Derdimiz kavga çıkarmak değil. Ama demokratik olarak da derdimizi söylemek istiyorum.

KAYYUM ATANMASINI KABUL ETMİYORUZ

Remzi Kartal’ın sizin eski meclis başkan vekiliniz bir dönem bizim de divanda görev yaptığımız Ayşenur Bahçekapılı’yla yemek fotoğraflarımız vardı. Ayşenur Bahçekapılı da tutuklanırsa ne hissedersiniz? Ya da Tahir Büyükakın’ın Pensilvanya’da çekilmiş bir fotoğrafı var. FETÖ üzerinden bugün Tahir Büyükakın, hapse atılsa ve kayyum atansa ne hissedersiniz? Sadece empati kurmanızı istiyoruz. Ahmet Özer CHP’nin belediye başkanıdır. Hukuksuzca ve hukukun hiçbir tarafında uymayan süreçler yürütülerek kayyum atanmasını kabul etmiyoruz. Kayyum atanması, tutuklanması yanlıştır.

SİYASETİ BİR KENARA BIRAKIN

Aday gösterilirken temiz kağıdı alarak aday gösteriliyor, arşiv kağıdı dahi bulunmuyor. Meclise davet ediliyor. Akil adam ilan ediliyor. Sonra ne oluyor da 10 yıl önceki görüşme çarpıtılarak terörist ilan ediliyor. 10 yıl öncesine döneceksek eski fotoğraflara da dönelim. Yemek fotoğraflarına da dönelim. Böyle olacaksa bu iş. Bu doğru diye demiyorum. Mesaj vermiyorum. Empati kurmanız için söylüyorum. Sadece empati kurunuz. Siyaseti bir kenara bırakın. Hukuk ve adalet önünde haksızlığa yeri geldiğinde üyeniz Hüseyin Çelik gibi karşılık verebiliyorsanız, biz de teşekkür ederiz.”