Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı bugün gerçekleştirildi. Kocaeli Kongre Merkezinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı başkanlığında yapılan toplantıda toplu taşımayı ilgilendiren zam miktarı komisyona havale edildi. Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt ise UKOME toplantısında sonra açıklamalarda bulundu.
Kocaeli Kongre Merkezinde yapılan toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, Tüm Otobüsçüler Kooperatifi Birlik Başkanı Mehmet Yaşar, Kocaeli Şoförler Odası Başkan Vekili İbrahim Ateş ve komisyon üyeleri katıldı.
“YÜZDE 50 İSTEDİK”
Kocaeli Kongre Merkezinde yapılan toplantının ardından Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt gazetemize açıklamalarda bulundu. Başkan Kurt yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bugün UKOME toplantısına katıldık, biz zam talebimizi ilettik. Kocaeli’deki ulaşım ücretleri için yüzde 50 oranında bir zam istedik. Çünkü yakıt fiyatlarına gelen zam belli, asgari ücrete yapılan zam miktarı belli. Bunları göz önünde bulundurarak yüzde 50 oranında bir zam istedik. Konu komisyona gitti, bundan sonra bekleyip göreceğiz.”