Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tüpraş’ta gözler 28 Nisan’a çevrildi: İş veren ve Petrol İş Sendikası Koç Holding’de görüşecek!

Tüpraş’ta ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması ve rafineride görev yapan personellerin eyleme başlamasının ardından Koç Holding’de işçi ve iş veren tarafı yarın bir araya gelecek.

Tüpraş’ta ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması ve

Koç Holding bünyesinde bulunan Tüpraş’ta ocak ayında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başlamıştı. Türk İş’e bağlı Petrol İş Sendikası ile  Tüpraş arasında bugüne kadar yapılan 12 toplantıda sonuç alınamamış ve işçiler de fabrikada eyleme başlamıştı. Özellikle İzmit ve İzmir Aliağa rafinelerinde başlayan eylemlere siyasiler de destek verirken, işçiler Koç Vakfı’ndan ayrılmaya başlamıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından gözler yarına çevrildi. Koç Holding’de Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz’ün de katılacağı görüşmede taraflar bir araya gelecek.

TÜPRAŞ’TA ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Tüpraş’ın İzmit, İzmir Aliağa, Batman ve Kırıkkale’deki rafinelerinde 4 bine yakın işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ocak ayında başlamıştı. Son toplantısı 18 Nisan’da gerçekleşen görüşmelerde taraflar bugüne kadar 12 kez masaya oturdu. Yapılan son görüşmede Türk İş’e bağlı Petrol İş Sendikası’nın teklifi yüzde 73 olurken, iş veren ise yüzde 28 oranında zam önerdi. Anlaşmanın çıkmadığı görüşmelerde işçiler eyleme başladı.

TÜPRAŞ’TA EYLEMLER BAŞLAMIŞTI

Tüpraş’ın dört rafinerisinde yaklaşık 10 gün önce başlayan eylemlerde emekçiler iş bırakarak iş verene çağrı yaptı. Petrol İş Sendikası’nın Kocaeli’deki eylemlerine siyasiler de destek verdi. EMEP, CHP, TİP ve Saadet Partisi Tüpraş’ın Kocaeli’deki rafinerisine giderek iş verene seslendi. Türkiye’nin en büyük fabrikasında başlayan eylemler kapsamında işçiler Koç Vakfı’ndan istifa etmeye başladı.

TARAFLAR YARIN MASAYA OTURACAKt

Tüpraş’ta yaşananların ardından 28 Nisan’da (yarın) Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz’ün de katılımıyla sendika ve iş veren Koç Holding’de bir araya gelecek. Saat 14.00’te başlayacak olan görüşmelerde nasıl bir sonuç çıkacağı ise bilinmiyor.