Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜPRAŞ’ın simsiyah dumanı tedirgin etti

TÜPRAŞ’ın simsiyah dumanı tedirgin etti. Gökyüzü siyaha boyanırken, vatandaşlar cam bile açamıyor. Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş’nin Kocaeli’nin Körfez ilçesinde kurulu İzmit rafinerisinden çıkan siyah duman korkuttu.

TÜPRAŞ'ın simsiyah dumanı tedirgin

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş’nin Kocaeli’nin Körfez ilçesinde kurulu İzmit rafinerisinden çıkan siyah duman korkuttu. Uzun süre bacadan çıkan simsiyah duman sebebiyle gökyüzünde siyah bulutlar oluştu. Bölgede yaşayan vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. TÜPRAŞ’ın Körfez ilçesinde bulunan tesisin bacasından dün akşam saatlerinde simsiyah duman çıktı. O anları gören vatandaşlar hemen cep telefonlarına sarıldı. Körfez ilçesinin üstünde simsiyah tabaka oluşurken, hoş olmayan görüntüler ortaya çıktı.Vatandaşlar ise özellikle yağışlı havalarda daha çok siyah duman atıldığını ifade etti.

YERLEŞİM YERLERİNİN ARASINDA

Yerleşim yerinin arasında kalan rafineriden sık sık çıkan siyah dumanların sağlığı olumsuz etkileyip etkilemediği ise merak konusu oldu.Yoğun duman ve gaz salınımları sebebiyle sağlıkları tehlikeye atılan vatandaşlar, TÜPRAŞ’ın kaldırılmasını, ya da kendilerine bir yer temin edilmesi şartıyla bölgeden ayrılmayı talep etti.