Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sekiz yılda tamamlandı ama felaketi engelledi!

Türkiye’de kanser oranının en yüksek olduğu, sanayi çöplüğüne dönüşen Dilovası’ndan geçen Dilderesi’nin ıslah çalışmaları çalışmaların başlamasının ardından sekiz yıl sonra geçen yıl tamamlandı. Çalışmalar, bir yıl boyunca birçok taşkın ihtimalinin önüne geçti.

Türkiye’de kanser oranının en

SEBO 10Bir dönem adı “Kanser Ovası” olarak anılan Dilovası’nda, ağır sanayi yükünün yanı sıra bazı hizmetlerin ve çalışmaların tamamlanamaması da ilçede yaşayanların kaderi oldu. Türkiye’nin ağır sanayi yükünün altında ezilen Dilovalılar, hak ettikleri hizmeti bugüne kadar alamadı. Dilovası sınırlarından geçen, bir dönem Türk sinemasına da konu olan Dilderesi’nin ıslahı da zamanında bitirilemeyen projelerden biri oldu.

GEÇEN YIL TAMAMLANDI
Projenin tamamlanması tam olarak 8 yıl sürdü. Islah çalışmaları geçen yıl tamamlandı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü himayesinde tamamlanan çalışmalar sonrası Dilderesi çevresinde bir yıldan bu yana bir daha su taşkını yaşanmadı. Hem sanayiciler hem vatandaşlar bu çalışmanın tamamlanmasından dolayı oldukça memnun…

ÇALIŞMA KAPSAMINDA YAPILANLAR
Can ve mal kaybının önüne geçilen çalışmalarda 2 bin 806 metre uzunluğunda 32 metre genişliğinde yaz yataklı taban kaplama betonu, 2 bin 320 metre uzunluğunda 4 metre yüksekliğinde desenli beton duvar, bin 710 metre uzunluğunda mevcut taş duvarlara desenli beton kaplama, Mimar Sinan Köprüsü menba ve mansabında toplam 301 metre uzunluğunda 4 metre yüksekliğinde taş duvar, 150 metre uzunluğunda 32 metre genişliğinde 1 metre kalınlığında taş kaplama, 4.00×9.00×120.00 metre ebatlarında Mimar Sinan Köprüsünü koruma amaçlı derivasyonu sağlayacak menfez ve mevcut 2 köprü yıkılarak 2 adet yeni köprü yapıldı.

DIYLDERESIY