Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sade esnaf 2.5 aydır onlar yıllardır MAĞDUR!

2016 yılında İzmit kent

2016 yılında İzmit kent merkezinde hayata geçirilecek olan tramvay projesi kapsamında pek çok alkollü eğlence mekanının bulunduğu binalar yıkıldı. O dönem güzergah seçiminin kasıtlı yapıldığı, alkollü eğlence mekanlarının kapatılması için hattın bölgeden geçirildiği konuşuldu. Dönemin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu söz konusu eğlence mekanı sahipleri ile hiç görüşmedi. İşyerleri yıkılan eğlence mekanı işletmecileri yeni bir adres gösterilmedi. Eğlence mekanı sahipleri ortada bırakıldı.

HERKESLE GÖRÜŞTÜLER

Dönemin İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ile görüşen alkollü eğlence mekanı işletmecileri demokratik bütün haklarını kullandı. Pek çok yetkili ile defalarca masaya oturan Alkollü eğlence mekanı işletmecileri sonuç alamadı. Yıllardır ekmek teknelerinden yoksun kalan esnaf 31 Mart yerel seçimleri sonrasında İzmit Belediyesi’ni CHP kazanınca ümitlendi. Ancak mecliste çoğunluğu sağlayamayan CHP grubu, AKP’lilerin ret oyları ile söz konusu esnaf için adım atamadı.

İŞLETMECİLER MAĞDUR OLDU

Pek çok mekan sahibi İzmit’ten ayrıldı ya da farklı işlere yöneldi. Son olarak 2 esnaf İzmit’te işlerine devam etmek için İzmit Belediyesi’ne başvuruda bulundu. Bunlardan biri Barcelona Teras Bar’ın işletmecisi Serkan Güyük bir diğeri ise          Sığınak Bar’ın işletmecisi Evren Bozkurt’tu. Ancak her iki ismin de ruhsat başvuruları reddedildi. Corona virüsünden hemen önce kimi AKP’li meclis üyeleri meclis toplantısına katılmama kararı aldı. Çeşitli bahanelerle toplantıya katılmadılar.

AKP’LİLER TOPLANTIYA KATILMADI

Bu sırada alkol ruhsatlarının gündeme getirileceğini duyan ve mecliste azınlık konuma düştüklerini fark eden AKP Grubu, meclis üyelerine 15 yıl sonra CHP döneminde verilen odaları gerekçe göstererek toplantıya katılmadı. Toplantı yeter çoğunluğu sağlanamadığı için meclis ertelendi. Alkollü mekan ruhsatları yine karara bağlanamamış oldu. Daha sonra araya corona virüsü girdi. Corona virüsü bütün ülke gündemini olduğu gibi Kocaeli’nin gündemini de değiştirdi.

PARKLARDA İÇİYORLAR

Son 2.5 aydır sürekli olarak işyerleri corona virüsü tedbirleri kapsamında kapatılan esnafları konuşuyoruz. Özellikle kafeterya ve restoran işletmecilerinin sıkıntılarından bahsediyor. Ancak bu kentte yaklaşık 4 yıldır devam büyük hak mahrumiyetleri var. Alkole karşı bir mücadele, alkollü mekan açılmasına karşı bir anlayış var. Her geçen gün sayısı azalan alkollü eğlence mekanları denetim mekanizmasının da ortadan kalkmasına sebep oluyor. Mekan bulamayanlar, çocuk parklarında alkol tüketiyor.

KOCAELİ KAYBEDİYOR

Serkan Güyük ve Evren Bozkurt tam 4 yıldır mekanlarından yoksun olarak hayatlarını idame etmeye çalışıyor. Bildikleri tek iş olan işletmecilik faaliyetinde bulunamıyorlar. Hem kendileri, hem aileleri hem de işletme süresi boyunca yanlarında çalışan onlarca kimsenin çevresi bu durumdan olumsuz etkileniyor. Kocaeli hem ‘alkol karşıtı’ imajıyla hem de her iki işletmecinin katma değeri ortadan kalktığı için çok şey kaybediyor. Tramvay nedeniyle mağdur olan işletmeciler için bir adım atılacak mı merak ediliyor.