Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÖZKA Lastik işleri büyütmek için ÇED başlatmıştı, onay çıktı: 125 personel alacak!

Başiskele’de faaliyetlerini sürdürmekte olan ÖZKA Lastik Kartepe’ye üretim tesisi yapmak için ÇED süreci başlatmıştı. Fabrikanın başvurusuna bakanlık tarafından onay verildi. ÖZKA Lastik Fabrikası üretim tesisi için 16.4 milyon liralık harcama yapacak ve 125 personeli istihdam edecek.

Başiskele’de faaliyetlerini sürdürmekte olan ÖZKA Lastik Kartepe’ye üretim tesisi yapmak

Basliksiz 3 1Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan ÖZKA Lastik Şirketi Kartepe OSB’ye dolgu lastik (dış lastik), soğuk kaplama, sırt hamuru (ring tread dahil), kolon (flap) ve kauçuk hamuru (karışım) üretim tesisi yapmak için Çevresel Etki Denetim (ÇED) süreci başlatmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yapılan başvuruya onay verildi. ÖZKA Lastik Kartepe OSB’ye 16 milyon 430 bin lira değerinde tesis kuracak ve 125 personeli bünyesine katacak.

2 YIL ÖNCE BAŞVURU YAPMIŞTI AMA…

ÖZKA Lastik Fabrikası Kartepe OSB’de kauçuk hamuru, yağ, kimyasal maddeler ve karbon karası banburylerde karıştırılarak üretim yapmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunmuştu. Bakanlıktan 14 Aralık 2022 tarihinde “ÇED süreci gerekli değildir” raporunu alan firma söz konusu proje sahasında herhangi bir üretim faaliyeti başlatmadı ancak bir binanın kaba inşaatını tamamladı.

YILDA 9 BİN TON KAPLAMA HAMURU YAPACAK

ÖZKA Lastik tarafından Kartepe OSB’deki 24 dönümlük arazi üzerine yapılacak tesiste üretim miktarları da netleşti. Buna göre, yılda 2 bin 916 ton dış lastik, 9 bin 720 ton soğuk kaplama hamuru, 864 ton kolon ve 91 bin 824 ton kauçuk hamuru üretilecek.

125 KİŞİ ÇALIŞACAK

Kartepe OSB’ye ÖZKA Lastik Fabrikası tarafından yapılacak tesiste istihdam da sağlanacak. 3 vardiya üzerinden hizmet verecek olan tesis yılda 300 gün ve 24 saat boyunca çalışacak. Kaba inşaatı tamamlanmış alanın ince işlerindeki inşaat sürecinde 50 kişi, işletme aşamasında da 125 kişi görev yapacak.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüpraş’ta ocak ayında başlayan görüşmelerde sonuç alınamaması üzerine İzmit’teki rafineride
Sıradaki Haber Nesimi Yetişoğlu: Bu işçi hokkabaz olsa bu şartlarda şapkadan o tavşanı çıkaramaz