Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özel’den gri liste tepkisi: Başarı diye anlatanlara yazıklar olsun!

Cumhuriyet Halk Partisi Gebze’de bugün “Emek Mitingi” düzenliyor. CHP Lideri Özgür Özel mitingde yaptığı açıklamada; “Gri liste dediğin Kara para cennetinin olduğu ülkelerdir. Bunu başarı diye anlatanlara yazıklar olsun” açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Gebze’de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye’de yaşanan yoksulluğu karşı ses yükseltmek için bugün Kocaeli’nin Gebze ilçesinde “Emek Mitingi” düzenliyor. CHP Lideri Özgür Özel mitingde yaptığı açıklamada; “Gri liste dediğin Burkina Faso’dur, Suriye’dir… Kara para cennetinin olduğu ülkelerdir. Bunu başarı diye anlatanlara yazıklar olsun” sözlerine yer verdi.

CHP Lideri Özgür Özel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bu mitingin amacı olan geçinemeyenlerin derdini dile getireceğiz. 270 Euro’luk sefalet maaşına isyan ediyor musunuz? Size söz veriyorum emekli maaşı bir asgari ücret olana kadar durmayacağız. Burada böyle bir buluşmayı organize eden il başkanımıza ve üç milletvekilimize, ilçe başkanımıza, organize sanayilerin 10 tanesini barındıran Gebze’ye, Disk’in, TÜRK-İş’in ve Hak-iş’in temsilcilerine, emeği örgütleyene selam olsun. Sendikalar ortak talepte buluştu, asgari ücretten büyük mücadelelerle vergi kaldırıldı.

ASGARİ ÜCRET OCAKTA 9 GRAM, NİSANDA 7 GRAM ALTIN EDİYOR

Asgari ücretliler hesaplamaya dahil edilince nisan ayında maaşlar eriyor. Ocak’ta 9 gram altın alan asgari ücret Nisan’da 7 gram alıyor. Bugünkü 17 bin lira ocak ayındaki 12-13 bin liraya geliyor. Enflasyon farkı vermezseniz emekçinin maaşından 24 kilo pirinci çaldınız, 11 kilo kıymayı çaldınız. Enflasyon farkı hakkımızdır. Türkiye emekçi hakkını söke söke alacaktır.

TÜRKİYE’DEKİ 4 GENÇTEN 3’NÜN GÖZÜ YOLDA

Bugün Türkiye’nin 4 bir yanındaki çiftçilerin de kulakları da burada. Maliyetler iki kat artarken 500 bin çiftçi tarımı bıraktı. Her 4 gençten tarımla uğraşan 3’nün gözü yolda, maaşlı işte. Çiftçilerin yaş ortalaması 58. Kendini doyuran ülke dışarıdan ithalat yapmak zorunda. Ayrıca bu çiftçiler doymadıkları gibi yaratılan sıkıntı ülkede büyük bir gıda enflasyonuna yol açıyor. Bu meydandan Türkiye’nin tüm çiftçilerine selam olsun.

GENİŞ TANIMLI İŞİZ 11 MİLYONU AŞTI

Bir yılda işsiz kişi sayısı 1 milyon 200 bin kişi arttı, geniş tanımlı işsiz 11 milyonu geçti. Resmi işsizlerin yüzde 90’ı işsizlik sigortasından yararlanamıyor. İşte bu yüzden 11 milyonun sesi olmak, yüzde 90’ın sesini duyurmak için, onlarla birlikte hak aramak için bu meydanlardayız. Ne kadar geleceğinden endişeli ve kendi kaderine bırakılmış gençler varsa hepsine selam olsun. Bugün 552 bin esnaf son 6 yılda kepenk kapattı. 500 bin esnaf kayıp. Bu yıl 32 bin esnaf iflas kapattı. Esnafa el uzatması gereken halkbankası yandaşları fonluyor. Esnaf kefalet kredisine faiz ekliyor. Esnafların sesi olmaya geldik. Onlara da selam olsun.

GRİ LİSTEDEN ÇIKMAYI BAŞARI DİYE ANLATANLARA YAZIKLAR OLSUN

Gri listeden çıktığımızı ilan ettiler. Sanki gri liste Ecevit’ten, Özal’dan, Demirel’den kalmış gibi anlatıyorlar. Bugün güç bela gri listeden çıkılınca bunu başarı gibi anlatıyorlar. Gri liste dediğin Burkina Faso’dur, Suriye’dir… Kara para cennetinin olduğu ülkelerdir. Bunu başarı diye anlatanlara yazıklar olsun.”