Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

O hastane virüste de hızlanmadı!

Kocaeli İzmit Şehir Hastanesi

Kocaeli İzmit Şehir Hastanesi için açılış tarihi, 2020 yılı ağustos ayı olarak belirlenmişti. Yapımı devam eden ve 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip olması planlanan hastanede çalışmalar uzun bir süredir istenilen hızda ilerlemiyor. Pek çok taşeron firmanın el çektiği, büyük maddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığı Kocaeli İzmit Şehir Hastanesi’nde corona virüsü sonrasında çalışmaların hızlanması bekleniyordu. Ancak 2 aylık pandemi sürecinde çalışmalarda herhangi bir hızlanma görülmedi.

UZUN SÜRE ÖZEL ŞİRKET İŞLETECEK

Kocaeli’nin İzmit ilçesi sınırlarında 350 milyon avroluk yatırımla hayata geçirilen Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü’nün inşaat çalışmaları, 368 bin 668 metrekarelik alanda devam ediyor. Kocaeli Şehir Hastanesi, bünyesindeki 6 farklı hastane ile Marmara Bölgesi’nin sağlık merkezi olmaya aday. Ancak bir türlü ortaya çıkamıyor. Kamu-özel ortaklığında inşa edilen hastane 25 yıldan fazla bir süre inşaatı üstlenen GAMA-TÜRKERLER ortaklığı tarafından işletilecek. Hastane inşaatı için otoyollarda olduğu gibi günlük hasta garantisi verildi mi bilinmiyor.

6 HASTANEDEN OLUŞACAK

Teknolojik donanımı en üst seviyede olan hastanede bin 90 ile bin 250 arası civarında bir yatak kapasitesi olacak. Kompleks içinde yer alan 6 hastanenin merkezinde nükleer çekirdek denilen bir radyolojik, laboratuvar ve görüntüleme, ameliyathane, yoğun bakım gibi bütün hastanenin ortak hizmetlerini içerecek alan oluşturulacak. Ayrıca 3 bin 500 araçlık otoparkı olan hastane içinde elektrikli araçlarla hastane içerisindeki birtakım yerlere ulaşımları sağlanacak.

KÜÇÜK BİR BÖLÜMÜ AÇILACAK

Büyük bir hastane olduğu için kendi navigasyon sistemleri de olacak. Anroid ve İOS yazılımları üzerinden gidilmek istenen yere ulaşılabilecek. Hastalar kiosklardan tek tuşla hastanenin neresinde olduğunu, nereye gitmek istiyor bulabilecek. Hastane inşaatı planlandığı gibi ağustos ayında tamamlanabilirse corona virüsü günlerinde Marmara Bölgesi’ne önemli katkılar sunabilecek. Ancak hastanenin sadece çok küçük bir bölümünün ‘açtık’ demek adına ağustos ayında açılışı yapılacak. Hastanenin ne zaman tam kapasiteyle çalışacağı ise belli değil.