Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

O aslında yetenekli bir sanatçı

Yaptığı resim, heykel ve karikatürlerle on parmağında on marifet olan Selim Gündoğdu, ülkemizde sanatçıya değer verilmediğine en büyük örnek. Bunca yeteneğine rağmen o belediyede temizlik işçisi olarak çalışıyor.

Yaptığı resim, heykel ve

İzmit Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan Selim Gündoğdu, eldivenlerine, çöp kovasına, telefonunun üzerine ve daha birçok yere yaptığı resimlerle şaşırtıyor. Bir temizlik işçisinden çok bir ressam, bir heykeltıraş ve bir karikatürist olan Gündoğdu’nun tabiri caizse on parmağında on marifet var. Kandıra doğumlu olan Gündoğdu, maddi sıkıntılar nedeniyle okuyamamış. Yetkililer, elinden tutarsa Gündoğdu, bu yeteneklerini geliştirmek istiyor.

TAHSİLİNİ SÜRDÜREMEMİŞ
Gündoğdu’nun çöp kovasının, telefonunun ve eldiveninin üzerindeki, adeta profesyonel bir ressamın elinden çıkmış resimler dikkatimizi çekiyor. Hemen yanına yaklaşıyoruz ve şaşkınlığımızı daha da artıran sohbetimiz başlıyor. O anlattıkça bir yandan şaşkınlık yaşıyor, bir yandan da ülkemizde sanatçıya verilen değerin nasıl bir seviyede olduğunu bir kez daha görmüş oluyoruz. Kandıra doğumlu, evli ve iki çocuk babası Selim Gündoğdu, maddi sıkıntılar nedeniyle tahsilini sürdürememiş.

KADERİNE RAZI OLMUŞ
Kandıra’dan ailesi ile birlikte İzmit’e göçen Gündoğdu’nun resme, karikatüre ve heykele olan ilgisi çocukluğunda ve gençliğinde okuduğu Ustura Kemal ve Karaoğlan ile başlamış. Oldukça kısa bir zaman diliminde portreler çizebilir hale gelen Gündoğdu, bu yeteneğini geliştirmek, hem sanatını icra etmek hem de bu işten para kazanarak yaşamını sürdürmek istemiş ancak başaramamış. Bu yüzden belediyede temizlik işçisi olarak göreve başlayarak kaderine razı olmuş.

RESSAMLAR FAKİR
Türkiye’de şimdiye kadar ressamların fakir yaşayıp, fakir öldüğünü söyleyen Gündoğdu, “Ben de aynı kaderi paylaşmak istemiyorum. Ülkemizde gerçek yetenek sahibi insanlar harcanıyor. Yetkililerin gazeteniz aracılığıyla sesimi duyup, yeteneğine, sanata sahip çıkmalarını istiyorum” dedi. Şimdiki mizah dergilerini de eleştiren Gündoğdu, “Mizah dergileri çok basit. Çizimleri neredeyse ayırt edilemiyor. Genelde yaptıkları belden aşağı vurup, tirajlarını artırmak. Sanat bu değil’’ ifadelerini kullandı.

OĞLUM BAK GEL
Şu anda icra ettiği temizlik işçiliği göreviyle ilgili yaşadığı sıkıntıları da gündeme getiren Selim Gündoğdu, birçok vatandaş yaptığımız işle dalga geçebiliyor. Bu da bizleri üzüyor. Sosyal medyada yayılan ‘Oğlum bak git’ adlı görüntülerden sonra üzerimizdeki geyik muhabbetleri arttı. Özellikle çocuklar bizleri sözleriyle taciz ediyor. Bize ‘Oğlum bak git’ diyorlar, ben ise ‘Oğlum bak gel’ diye cevap vererek gülüyorum. Hadi onlar çocuk ama bizlerle dalga geçen yetişkinlere diyecek bir şey bulamıyorum” dedi.