Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Neden işten çıkardı, raporlarla anlattı

İzmit Belediye Meclisi’nde işten çıkarılan sözleşmeli personelin gündeme getirilmesi sonrası Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, tek tek personel raporları paylaştı

İzmit Belediye Meclisi’nde işten

SEBO min 87İzmit Belediye Meclisi ocak ayı meclis oturumu bugün gerçekleştiriliyor. Toplantıda 31 Aralık’ta işten çıkarılan sözleşmeli personel gündeme geldi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, konuyla alakalı şunları söyledi: “Birbirimizi kandırmayın. 6 ay önce bu sözleşme sürelerine saygı göstereceğiz. Belediyeler, teknik elemana ihtiyaç duyarsa bu personeli alır. 67 sözleşmeli personelle ilgili bir kısmını yenilemeyeceğiz demiştim. Bazı personellerimizden de eğer verim alıyor, namusuyla liyakatıyla çalışıyorsa sözleşmeleri yenileyeceğimizi ifade ettik. Sözleşmeli personel nedir? Sözleşmenin devam edip etmeyeceğine başkan, ihtiyaç ve ekonomiye bağlıdır. 

NEVZAT DOĞAN’IN KONUŞMALARINI OKUDU
KPSS’siz şartsız, ömür boyu memuriyete dönüştürüldü. Bu da çalıştırılan arkadaşlar arasında adaletsizliğe neden oldu. Seçime bir ay kala ihtiyaca bakılmadan 29 kişi etik kural liyakat gözetmeksizin sözleşmeler yaptı. Nevzat Bey, ‘Sözleşmeli demek belediye başkanına hakkı verilir. 10 yıldır çalıştığım vefa duyduğum insanlar var. Ben arkadaşlarımın ricasını yerine getirdim. Bizim onlara vefa duymamız lazım. Ben bu kişileri kıramazdım. Mehmet Örgev’le omuz omuza çalıştım. Oğlunu işe aldım. Bu kadar da hakkım olsun’ dedi. Vefa diyor ama kamu kaynağıyla vefa gösterilmez. 

KARDEŞLERİNDEN ÖRNEK VERDİ
‘İsmail Baran’ın yeğeni ve Ünal Köken başkanın da eşini işe aldım’ diyor. O zaman KPSS’de bunca yıldır destek çürüten çocuklar ne olacak? Atanamayan insanların vebalini kim çekecek? Özellikle akraba atamaları doğru değil. Kendimle ilgili şöyle bir bilgi vereyim. Hakkıyla girene bir şey demiyorum. Sorun birilerine güvenerek bir günde memur yapılmak sorun. Benim iki kardeşim var. Trakya’da yaşıyorlar. Biri kalp yetmezliği yaşıyor. Taksicilik yapıyor. Milletvekili olunca ben kardeşlerimi uyardım belediyeye gitmeyin dedim. İl başkanımı aradım akrabalarımı işe almayın dedim. Ben bu konuda hassasım. Bu belediye nasıl oluyor da bir günde 29 teknik personele ihtiyaç duydu? Bu sorunun cevabı yok.

MÜFETTİŞ RAPORLARINI PAYLAŞTI
Bana sürekli ‘Elinizde usulsüz atama var mı?’ dedi. Size kapı gibi örnek. İçişleri müfettişleri bu personel arkadaşların özelliklerini gönderdi. 37 personel değerlendirmişler. Bazı sözleşmeli personelin kadrolarında çalışmadığı ifade edilmiş. Eğitim kadrosundan alınmış şoför olarak çalışıyor. Bu kanunla bağdaşmamaktadır. Bu ifade ettiklerim raporlardır. Yüksel Yıldız, Nevzat Bey’in yakın koruması. Seçime 2 gün kala sözleşmeli yapılmış. Kameraman kadrosuna atanmış. Korumalık yapmış. Maaşı da ciddi yükseltilmiş.”

BU DEVLETİ KANDIRMAKTIR
Hürriyet, örneklerini şöyle sıraladı: “Asuman Sert Erturan. Sözleşmeli personel. Eğitmen olarak atanmış ama eğitmenlik yapmamış. BEKAŞ’ta çalışırken üniversite diploması kullanılmış. Memur olurken lise diploması kullanılmış. Bana bu hukuksuzluğa imza atın deniliyor. İşçi olarak bıraksaydınız. Bu devleti kandırmaktır. Bu usulsüzlüktür. Aldığı maaş 4 bin 38 lira 5 bin 500 lira alacaktı. Onun gibi çalışan bir arkadaş 2 bin 400 TL alıyor. Birbirlerinden üstünlükleri yok. Hani liyakat.

ŞOFÖRE EĞİTMEN KADROSU
Şoför olan bir başkası. Lise mezunu olduğu halde eğitmen olarak atanıyor. Eğer işten çıkarma gayemiz olsa bu arkadaşların bazılarına BEKAŞ’a gelin dedik. Kabul etmediler. Bu arkadaş çalışsa 5 bin 600 lira alacaktı. Temizlik işlerinde çalışan arkadaş 2 bin 437 lira alıyor. Hiçbir meziyeti olmayan biri tam iki katı alacaktı. Bu hak değil.

BİZİM ALDIĞIMIZ KAMERAMAN 2 BİN 738 LİRA ALIYOR
Biri kameramanlık yapmıyor 6 bin TL, bizim işe aldığımız kameraman arkadaş 2 bin 738 lira. Buyurun adalet. Programcı ve eğitmen kadrosunu tutturmuşlar. Emine Zeybek’in gelini programcı olarak memur yapılmış. 6 bin 200 lira maaş alıyor. Bunu benim ahlak anlayışım kaldırmaz. Bu arkadaş mesai saatlerinde seçim döneminde Emine Zeybek’in seçim çalışmasına katılıyor. Nasıl oluyor? Buranın çalışanı personel, siyasetçinin yanında seçim çalışması yapıyor.

BEKAŞ TEKLİF ETTİM KABUL ETMEDİ
Duygu Sönmez Altun, teknisyen olarak atanıyor. Santral görevlisi olarak belediyede çalışıyor. Saç bakım işi yapan bu arkadaşa BEKAŞ teklif ettim kabul etmedi. Nur Konyalı’dan memnundum. Sosyal hizmette bu arkadaşın yeterliliği yok. Bu arkadaş AK Partili ona rağmen partizanlık yapsam BEKAŞ teklif ettim kabul etmedi. Bazılarına BEKAŞ’a gelin eksik belgelerinizi tamamlayın sizi tekrar sözleşmeli personel yapayım dedim. Bunlardan biri de Semra Togay’dır. KPDS’i eksik. BEKAŞ’a gel dedik kabul etmedi.”