Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un da aralarında bulunduğu 7 kişi Kocaeli’de yeni şirket kurdu. Ticaret Sicil Müdürlüğü’nden yayınlanan ilana göre, “Kocaeli Otomobil Kiralama ve Ekspertiz Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi” ismiyle 26 Aralık 2024 tarihinde kurulan şirket, Kocaeli’de her türlü otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet, çekici, römork, motosiklet ve diğer kara taşıtlarını kısa ve uzun vadede kiraya verecek.
KİMLER VAR?
Tepecik Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı’nda kuruluşu gerçekleşen şirketin kurucuları arasında KOTO Başkanı Necmi Bulut’un yanı sıra Abdulkadir Tiryaki, Yüksel Özkan, Önder Dükmen, Mert Serkan Naz, Mustafa Büyükbudak ve Tolga Belkıs yer aldı. İzmit’te 26 Aralık 2024 tarihinde kurulan ve Kocaeli Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından yayınlanan ilana göre, şirket, her türlü marka ve modeldeki kara taşıtların alım ve satımıyla birlikte ticaretini de yapacak.
ŞİRKETİN AMAÇ VE KONUSU
İzmit’te 1 milyar liraya kurulan ve faaliyete başlayan söz konusu şirketin amaçları ise şöyle: Her türlü otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet, çekici, römork, motosiklet ve diğer kara taşıtlarının kısa ve uzun dönemli kiralanması hizmetlerini sunmak.
Araç kiralama ile ilgili olarak her türlü rezervasyon, teslimat, iade, bakım, onarım, sigorta, asistans ve diğer hizmetleri vermek.
Araç kiralama ile ilgili her türlü filo yönetimi, araç satın alma, araç satışı, araç kiralama danışmanlığı ve diğer hizmetleri vermek.
Araç kiralama sektöründe faaliyet gösteren diğer firmalarla işbirliği yapmak, ortak projeler geliştirmek, franchise vermek ve almak.
Motorlu ve motorsuz, elektrikli her çeşit karar vasıtaları olan otomobil, kamyon, kamyonet, otobüs, minibüs vb araçlarla ilgili, muayene ve ekspertiz hizmetleri vermek. Motorlu araç sektöründe faaliyet göstermek; her marka ve modeldeki araçların tamiri bakımı onarımı iç ve dış bakımı ve yedek parçalarının alım ve satımının ithalatını ve ihracatını yapmak
Her marka ve model kara taşıtlarının alım satımı ve her türlü ticaretini yapmak.
Tüm kara taşıtlarının kaza sonrası oluşabilecek değer kaybının belirlenmesi, raporunun yazılması ve muhataplarından talep etmek, pert olan araçların sigorta şirketlerinden eksik alınan bedellerinin tespit edilerek talep edilmesi ile ilgili danışmanlık faaliyetleri, •Motorlu araçlar ile ilgili servis istasyonları kurmak ve işletmek, araç bakım, onarım, servis hizmetlerinde bulunmak, bunlarla ilgili yedek parça alım satımı yapmak, mevcut olan servis istasyonları ile sürekli veya geçici anlaşmalar imzalamak
Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü menkul ve gayrimenkul mallar ile makine ve tesisler, demirbaşlar, motorlu ve motorsuz kara, hava deniz nakil araçları alabilir, satabilir, işletebilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti tesis edebilir. Şirket gerektiğinde kamu kuruşlarına, belediye ve kamuya yola bedelli veya bedelsiz terk yapabilir. İfraz, tevhit yapabilir, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesis edebilir. Tapu dairelerinde gayrimenkullerle ilgili her türlü cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir.
Bilumum gayrimenkulleri dilediği zaman, dilediği bedel, dilediği koşullarla özel ve tüzel kişilerden hisseli ya da hissesiz şekilde ve taşınmazları üzerinde mevcut her türlü ipotek, rehin, tahdit ve takyitleri ile birlikte satın alabilir, satabilir, devredebilir, devralabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir. Şirket kendi gayrimenkul mallarını üçüncü gerçek veya tüzel kişilerin kullanacağı krediler için ipotek veya rehin verebilir.
Özel ve tüzel finansman kuruluşlarından her türlü kısa, orta ve uzun vadeli krediler alabilir. Her türlü kefalet ve teminat verebilir. Tapuya teferruat kaydı yapabilir, yaptırabilir. Şirket kendi gayrimenkul malları üzerine kira şerhi yapabilir, yaptırabilir, kira akitlerini tapuya şerh edebilir, ettirebilir.
Her türlü bankacılık hizmetlerinden yararlanabilir, şirket kurabilir, ortaklık yapabilir, mevcut ve ileride kurulacak işletme ve şirketlere iştirak edebilir, yerli ve yabancı şirket işletme ve müesseselerden distribütörlük, bayilik veya mümessillik alabilir, verebilir, imtiyaz, ruhsatname, patent, ihtira beratları, lisans, know- how marka, fesihname, belge, alameti farika gibi smai, mülkiyet haklarını ve emsali hakları iktisap edebilir, devredebilir. Şirket amacını gerçekleştirmek için her türlü mali, ticari, smai, idari tasarrufta bulunmak.