Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kore gazisi, KOAH'tan öldü

İzmit Serdar Mahallesinde ikamet eden ve KOAH nedeniyle yaşamını yitiren Kore Gazisi Halim Kasal, Koronavirüs tedbirleri uygulanarak defnedildi

İzmit Serdar Mahallesinde ikamet eden ve KOAH nedeniyle yaşamını yitiren

İzmit Serdar Mahallesi İstanbul Karayolu Caddesi adresinde ikamet eden Seka emeklisi, Kore Gazisi, 6 çocuk babası Halim Kasal (91) KOAH’a bağlı nefes darlığı ve benzeri nedenlerle vefat etti. Türk Bayrağı’na sarılan naaşı cenaze namazı kılınmak üzere Fevziye Camii avlusuna getirildi. Buradaki törene İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, aile yakınlarının katıldı. Merhum Kasal’ın kardeşi Bedri Kasal, çocukları Halit Kasal, Halim Kasal’a koronavirüs kapsamında taziyeler sözlü olarak iletildi. Fevziye Camii İmam Hatibi Faruk Çoban’ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası Kasal’ın cenazesi dualarla toprağa verilmek üzere Kent Mezarlığına uğurlandı.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ UYGULANDI

Diyanet, korona virüsüyle mücadele kapsamında yeni tedbirler uygulanması için 81 il müftülüğüne talimat gönderdi. Cenaze definleriyle ilgili şu talimatlar verildi: “Cenaze namazlarının -vakit namazlarından sonra kılınmasının örfi bir uygulama olduğu dikkate alınarak- bu süreçte namaz vakitlerinden önce belirlenecek uygun bir vakitte kılınması; Cenaze defin işlemlerinin mümkün mertebe kalabalık ortamlar oluşturulmadan yerine getirilmesi ve taziye ziyaretlerinin toplu bir şekilde yapılmaması hususunda vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi, Taziye evleri ve çadırlarının bu süreçte kullanılmasının ortaya çıkarabileceği riskler anlatılarak bu nitelikteki mekanların kullanımına bir süre ara verilmesi için ilgililerin bilgilendirilmesi” ifadeleri kullanılmıştı.

IMG 5025 min

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başiskele’de faaliyetlerini sürdüren Özka Lastik Şirketi ile Lastik İş Sendikası
Sıradaki Haber Lastik İş Sendikası açıkladı: Özka Lastik Fabrikası’nda en düşük maaş 87 bin lira oldu!