Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’deki milyonluk tesise ÇED gerekli değildir raporu: 45 kişilik istihdam!

ABB Metal Alüminyum Sanayi ve Ticaret şirketi tarafından Dilovası’na yapılması istenen yüzey temizleme ve elektrostatik toz boyama tesisi için ÇED sürecine başlatılmıştı, yapılan başvuruda ÇED sürecine gerek görülmedi. Dilovası’na yapılacak proje nedeniyle 33 milyon 60 bin liralık yatırım yapılacak ve ilçede 45 kişi istihdam edilecek.      

ABB Metal Alüminyum Sanayi ve Ticaret şirketi tarafından Dilovası’na yapılması

Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki Köseler Mahallesi’ne ABB Metal Alüminyum şirketi yüzey temizleme ve elektrostatik toz boyama tesisi yapmak için ÇED süreci başlatmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı “ÇED gerekli değildir” raporu verildi. ÇED sürecine gerek görülmemesi nedeniyle projenin yapımına başlanacak. ABB Metal tarafından Dilovası’na yapılacak olan proje firmaya 33 milyon 60 bin lira değerinde mal olacak ve 45 personel istihdam edilecek.

15 BİN 732 TON ALÜMİNYUM ÜRETECEK

Dilovası’nda faaliyetlerini sürdüren firma, söz konusu tesiste yüzey temizleme ve boyama işlemi yapacak. Dilovası’ndaki tesiste yılda 15 bin 732 ton alüminyum profili üretilecek ve 36,6 metreküp yüzey temizleme banyosu bulundurulacak.

45 KİŞİYİ İŞE ALACAK

Dilovası’nda yapılması planlanan tesis fabrikanın içerisinde olacağı için inşaat aşamasından geçmeyecek. Tesisin makine ekipman aşamasında günde 8 saat, 3 kişi çalıştırılacak. Dilovası’nda yapılacak tesisin işletme aşamasında ise yılda 300 gün, günde 24 saat olmak üzere 42 personel görev alacak. Böylece ABB Metal 45 kişiyi istihdam edecek.