Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de ulaşıma dev zam!

Kocaeli’de gözler 28 Haziran’a çevrildi. UKOME toplantının yapılacağı görüşmede ulaşımdaki zam konusu masaya yatırılacak. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yeni genel sekreteri Hayri Baraçlı başkanlık edecek. Toplu taşımaya yüzde 54 oranında zam gelmesi bekleniyor.

Kocaeli’de gözler 28 Haziran’a

Kocaeli’de küçükten büyüğe herkesi ilgilendiren ulaşım zammı konusu 28 Haziran’da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) toplantısında masaya yatırılacak. Kocaeli Kongre Merkezi’nde saat 11.00’de başlayacak olan görüşmeye, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yeni genel sekreteri Hayri Baraçlı başkanlık edecek. Toplu taşımaya yüzde 54 oranında zam gelmesi bekleniyor.

İNDİRİMLİ BİLET YÜZDE 70 ZAMLANDI

Kongre merkezinde yapılacak olan toplantısı öncesinde geçen ay komisyona gönderilen konu üzerine yapılan çalışmalar neticesinde yeni zam oranı da belli oldu. Buna göre, toplu taşıma ücretlerinde tam bilete yüzde 54, indirimli bilete ise yüzde 70 oranında zam yapılması bekleniyor.

20 LİRA OLDU

Kocaeli’de yeni gelecek olan yüzde 54’lük zamlı tarife sonrasında tam bilet 20 liraya, indirimli bilet ise yüzde 70 zamla 15 lira 30 kuruşa yükselecek. İndirimli biletlerde öğrenciler için 2 lirası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyordu. Böylece şehirde 9 lira olan ücrete, öğrenciler 7 liralık ödeme gerçekleştiriyordu. UKOME toplantısının ardından büyükşehirin vereceği destek de belli olacak.