Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de kaç Suriyeli var?

İçişleri Bakanlığı illerdeki Suriyeli mülteci sayılarını açıkladı. Bakanlığın verilerine göre Kocaeli’de 53 bini aşkın Suriyeli bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı illerdeki Suriyeli

Basliksiz 3 1Kayseri’de 5 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz olayı sonrasında Suriyeli mültecilere karşı ayaklanmalar yaşandı. Yayın yasağının getirildiği olaya ilişkin emniyet güçlerinin çalışmaları devam ederken İçişleri Bakanlığı ise geçtiğimiz günlerde Kocaeli’deki Suriye uyruklu kişilerin sayısını açıkladı. Bakanlık verilerine göre, Kocaeli’de 53 bin 36 Suriye uyruklu kişi yaşıyor.

GÖLCÜK’TE DE BENZER GÖRÜNTÜLER

Kayseri’nin Danişmentgazi ilçesinde 5 yaşındaki kız çocuğuna bir Suriyeli tarafından tecavüz edilmesi sonrasında Türkiye gözlerini Kayseri’ye çevirdi. Kayseri’de yaşanan olayların ardından benzer görüntüler de dün gece Kocaeli’de yaşandı. Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde meydana gelen olayda, Kızılırmak Caddesi üzerinde göçmen bir ailenin uzun yıllardır işletmekte olduğu markete saldırı gerçekleştirildi. Taş ve sopalarla yapılan saldırıda, marketin camları kırıldı. Olayın emniyet güçlerine bildirilmesi sonrasında bölgeye gelen polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişileri gözaltına aldı.

63 SURİYELİ YAKALANMIŞTI

Kayseri’de ve Kocaeli’de yaşanan gelişmeler devam ederken; ilimizde Suriyeli mültecilere yönelik olarak operasyonlar da sürüyor. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nün 14 Mayıs 2023 tarihinde yaptığı açıklamaya göre, Suriye uyruklu oldukları tespit edilen 63 kişi farklı illerde yapılan operasyonların sonucunda yakalanırken; şüphelilerin 4’ü tutuklandı. Emniyet güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonda 4 bin 100 Dolar, 35 bin 600 TL, 650 Euro ve 1000 Suriye lirası ele geçirildi.

NÜFUSUN YÜZDE 2,46’SI SURİYELİ

Türkiye’de mülteci sorunu yaşanmaya devam ederken, İçişleri Bakanlığı ise 27 Haziran’da Kocaeli’deki Suriyeli sayısını açıkladı. 2 milyon 102 bin 907 il nüfuslu Kocaeli’de, İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre 27 Haziran tarihi itibariyle 2 milyon 155 bin 943 kişiden 53 bin 36’sının Suriye uyruklu olduğu kaydedildi. Buna göre, Kocaeli’deki nüfusun yüzde 2,46’sının Suriye uyruklu kişilerden oluştuğu belirlendi.

13 BİN YABANCI İKAMET EDİYOR

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan verilere göre, Kocaeli’de ikamet izni ile bulunan yabancıların sayısının ise 13 bin 651 olduğu kaydedildi.

MÜLTECİ DERNEĞİ DE AÇIKLADI

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’nın yanı sıra Mülteci Derneği de veriler paylaştı. Mülteci Derneği’nin açıkladığı verilere göre ise Kocaeli’de 52 bin 665 Suriyeli uyruklu kişi bulunuyor.