Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de esnaf “Bismillah” dedi

Binlerce iş yeri sahibi

Binlerce iş yeri sahibi ve vatandaş bugün kafeler, restoranlar, parklar, spor salonları, sürücü kursları açık mı sorusunun cevabını arıyor. Konuyla ilgili olarak kafe sahipleri yasakların ne zaman son bulacağını araştırırken Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen açıklamayı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günkü açıklamalarına göre, koronavirüs salgını nedeniyle kapatılan bazı mekanlar da bugün açıldı.

KOCAELİ’DE SABAH SAATLERİNDE İŞ YERLERİ AÇILDI

Kocaeli’de restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçesi ve kaplıcalar, belli kurallara tabi olarak günün belli saatlerinde 1 Haziran’dan itibaren (bugün) yeniden hizmet vermeye başladı. Eğlence mekanları ve nargile cafeler ise kapsam dışı tutuldu. Bu mekanlar kapalı kalmaya devam edecek. İçişleri Bakanlığı, Cumartesi yayımladığı genelgeyle 1 Haziran’dan itibaren yeniden faaliyete geçmesi öngörülen restoran, cafe, pastane gibi işletmelerin saat 22.00’ye kadar açık olacağını belirtti. Genelgede lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri, SPA, sauna, kaplıca, hamam ve yüzme havuzu gibi mekanların “belirlenen kurallar dahilinde” saat 22.00’ye kadar hizmet verecekleri belirtildi.

KAÇA KADAR AÇIK OLACAK?

Spor merkezleri ve tesisleri de saat 00.00’a kadar açık kalabilecek. Genelgede, park/bahçe, rekreasyon alanları, piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahil bantlarında piknik, spor, yürüyüş, gezi, balık tutma vb. faaliyetlere de belirlenen kuralların yanı sıra “mesafe şartlarına uyularak” 1 Haziran’da başlanacağı vurgulandı. Erdoğan ayrıca, “Plajlar, milli parklar, bahçeler 1 Haziran’da faaliyete geçebilecek. Müze ve ören yerleri de 1 Haziran’da açılıyor. Hayvan satış yerleri 1 Haziran, hipodromlar 10 Haziran’da yeniden faaliyete geçebilecek. Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırılmıştır” dedi.

Kreş, gündüz bakım evleri, sürücü kursları, kütüphaneler, gençlik merkezleri de Haziran ayı içerisinde açılacak diğer mekanlar arasında yer alıyor. Deniz turizmi ve taşımacılığına yönelik sınırlamalar da yine belli kurallar çerçevesinde kaldırılacak.

izmit kafe
İzmit’te kafeler ve restoranlar, bugün tekrar hizmet vermeye başladı.

izmit restoran