Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’de açık hava mescitleri açılsın önerisi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında camiler

Koronavirüs tedbirleri kapsamında camiler kapalı tutuluyor. Saadet Partisi Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Sedat Doğu Uslu‘dan flaş bir öneri geldi. Uslu, kent meydanları ve pazar yerlerinin cuma namazına özel mescit olarak kullanılmasını istedi. Uslu, şunları söyledi: Hepimiz çok iyi biliyoruz ki camilerimizin avluları bırakın cuma namazını kılmaya vakit namazlarına bile müsait değil!

“ZARURİ İHTİYAÇ”

Çünkü vaktiyle camilerin lokalleri ve avlu planlaması, gelir elde etmek için ticari işletmelere uyarlanıp kullanılıyordu maalesef. İzmit özelinde bir kaç camii dışında örneğin merkezde Fevziye, Yahya Kaptan’da merkez camii de büyük ve etkili bir avlu var diğer camilerimizde hemen hemen yok gibi. Sosyal mesafenin en etkili bir şekilde korunduğu ve açık hava olarak yerleşik nüfusa en müsait alanların kullanılması zaruri bir ihtiyaç olmuştur.

BÜYÜKAKIN’DAN RİCA

İzmit Milli İrade Meydanı Uluslar Arası Fuar Merkezi alanı sahil yanı Büyükşehir Kent Otoparkı, Yahya Kaptan ve Doğu Kışla Pazar yeri başta olmak üzere. tüm ilçelerimizde de aynı olanaklar ve imkanlar değerlendirip cuma namazlarının kılınması için İl Müftülüğümüzün ivedilikle gerekli çalışmayı başlatmasını çok önemli buluyorum. Buradan Sayın valimiz Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir belediye başkanımız Tahir Büyükakın’ı gerekli ortamın ve şartları sağlanması konusunda destek vermesini rica ediyorum.”