Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli buz kesti, o gıdalar zirveye oturdu!

Kocaeli’de vatandaşlar pazar tezgahlarında en çok brokoli ve karnabahara rağbet gösteriyor.

Kocaeli'de vatandaşlar pazar tezgahlarında en çok brokoli ve karnabahara rağbet

Soğuk havaların etkisini artırdığı bugünlerde, Kocaeli’de vatandaşlar bağışıklıklarını güçlendirmek için pazarın yolunu tutuyor. Kış sebzeleri arasında en çok tercih edilen brokoli ve karnabahar, tezgahlarda en fazla rağbet gören ürünler arasında yer alıyor.

“KARNABAHARA ÇOK TALEP VAR”

Havaların soğumasıyla vatandaşların sebzelere olan ilgisinin arttığını ifade eden pazarcı Servet Senem, “Şubat ayının sonlarına doğru kar yağdı. İnsanlar üşüdü fazla hareket etmiyorlar, pazara eskisi kadar gelemiyorlar bu yüzden işler biraz azaldı. Karnabahar, brokoli, domates, kereviz, havuç, mor lahanalarımız var. Fiyatlarda düşük seviyede. Mesela bu şartlarda domatesimizin kilosu 25 lira. Çeri domatesini de kilosu 30 liradan satıyoruz. Karnabaharın kilosunu 20 liraya, havucun kilosunu 25 liraya satıyoruz. Brokolinin kilosu da 50 lira. Fiyatlar şuan cidden uygun ama olumsuz hava şartlarından dolayı müşterilerimiz az maalesef. Karnabahar ve brokoli kış sebzelerimiz ve en çok onları satıyoruz. Karnabahara çok talep var. Kışın insanlar bunları yemeyecek de ne yiyecek. Sebzelere ne kadar çok rağbet edilirse fiyatlarda o kadar düşüyor. Bizim içinde fiyatın düşük olması güzel çünkü satışlarımız daha çok artıyor. Müşteri alacak ki üretici üretsin” dedi.

Kocaeli buz kesti o gidalar zirveye oturdu 1

“KANSERDEN SONRA DOĞAL ÜRÜNLER ALIYORUM”

Daha önce kanser atlattığını söyleyen Mustafa Şener, “Kanser hastalığını atlattığım için artık marketten alışveriş yapmıyorum. Pazarlara gelip doğal ürünler alıyorum. Brokoli ve karnabahar gibi kış sebzelerini pazardan almak daha iyi oluyor. Karnabahar mesela markette 70 lira, burada 40 lira. Markette hem kuyrukta bekliyorsun hem de pahalı. Ben tüm vatandaşları pazarlara davet ediyorum” diye konuştu. İrfan Cumhurulak ise “Ispanak ve meyve aldım. Şartlara göre fiyatlar da normal. Esnaf da elinden geleni yapıyor” şeklinde konuştu.

Kocaeli buz kesti o gidalar zirveye oturdu2

Kocaeli buz kesti o gidalar zirveye oturdu3

Kocaeli buz kesti o gidalar zirveye oturdu4

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Büyükşehir’in düzenlediği 23 Nisan şenliklerinde şampiyon Kocaelispor, karikatür atölyesinde duvarlara
Sıradaki Haber 23 Nisan şenliğinde “Şampiyon Kocaelispor” vurgusu