Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kent Kart tarih mi oluyor?

Kocaeli’deki toplu taşıma araçlarında kullanılmakta olan Kent Kart’lar tarihe karışıyor. Yeni başlayacak olan uygulama ile tüm yurtta vatandaşlar ortak kart kullanacak.

Kocaeli'deki toplu taşıma araçlarında

Kocaeli’de uzun yıllardır toplu taşıma araçlarında kullanılan Kent Kart’lar yeni başlayacak olan uygulama ile tarihe karışıyor. PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten yaptığı açıklamayla tüm yurtta Türkiye Kart uygulamasına geçeceklerini ve uygulamanın yıl sonuna kadar aktif hale geleceğini açıkladı.

Toplu taşımada yaşanan bölgesel kart karmaşasına çözüm getirecek olan Türkiye Kart projesi, Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya hazırlanıyor. PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten tarafından yapılan açıklamaya göre, 81 ilde farklılık gösteren toplu taşıma kartlarını tek bir çatı altında toplayacak olan Türkiye Kart, 2024 yılı sonuna kadar ülkenin yarısında aktif hale gelecek ve takip eden yıl itibariyle tüm ülkeye yayılacak.

AYNI İMKANLARI SUNACAK

Türkiye Kart, mevcut ulaşım kartlarında sunulan imkanları aynı şekilde sağlayacak. Proje kapsamında, şu anda belli başlı şehirlerde kullanılan ulaşım kartlarındaki gibi öğretmen, öğrenci, gazi ve engellilere yönelik indirimler sunulacak. Ayrıca, aktarma yapıldığında da indirimli geçiş imkanları devam edecek.

ÖDEMELER KOLAYLAŞACAK

Gülten, Türkiye Kart’ın sadece bir toplu taşıma kartı olmadığını, aynı zamanda yerel yönetimlerin kendi kartlarını çıkarabilmesine olanak sağlayacak bir platform olarak hizmet vereceğini belirtti. Bu kartların Türkiye Kart logosu ile entegre edilebileceğini açıkladı. Kredi kartı ile yapılan ödemelerin çoğu yerde geçerli olmadığını, ancak yeni sistemle bu tür ödemelerin de kolaylaşacağını ifade etti.