Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kadın cinayetleri durmuyor: Kocaeli’de korkunç tablo!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun her ay yayınladığı verilere göre, Kocaeli’de yılın ilk beş ayında 11 kadının öldüğü belirlendi. Yaşamını yitiren 11 kadından 5’i cinayet yüzünden yaşamının yitirirken, 6’sının ölümü ise şüpheli olarak kayıtlara geçti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun

Basliksiz 3 1Türkiye’de uzun yıllardır devam etmekte olan kadın cinayetleri 2024 yılında da devam ediyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) tarafından her ay yayınlanan kadın ölümlerine ilişkin verilere göre, Kocaeli’de ocak ayından mayıs ayına kadar 11 kadının öldüğü tespit edildi. Platformun verilerine göre, Kocaeli’de yaşamını yitiren 11 kadından 6’sının ölümü şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçerken, 5 kadın ise erkek terörizmi yüzünden hayata gözlerini yumdu.

OCAK AYINDA 4 KADIN ÖLDÜ

KCDP’nin verilerine göre Kocaeli’de ocak ayında 2’si cinayet, 2’si de şüpheli ölüm olmak üzere 4 kadın yaşamını yitirdi.  Kocaeli’de ocak ayı içerisinde yaşanan olayda 46 yaşındaki Arzu Çınar eskiden evli olduğu Yasin Denizedalan tarafından sokak ortasında pompalı tüfek ile vurularak öldürüldü. Failin arkadaşı Kadir  U. faile engel olmak isterken yaralandı. Kocaeli’de ocak ayı içerisinde yaşanan diğer olayda ise Tülay Dağaşan 2 yıl önce boşandığı Şefik Karaali tarafından sokak ortasında ateşli silahla vurularak öldürüldü. Failin Tülay Dağaşan’ı daha önce defalarca ölümle tehdit ettiği öğrenildi.

Platformun hazırladığı verilere göre, Kocaeli’de şubat ve nisan aylarında ise yaşamanı yitiren 2 kadının ölümlerinin şüpheli ölüm olarak belirtildiği açıklandı.

ESKİDEN BİRLİKTE OLDUĞU ERKEK ÖLDÜRDÜ

Kocaeli’de mart ayında ise 1’si şüpheli 1’si de cinayet olmak üzere 2 kadının öldüğü belirlendi. Mart ayında meydana gelen olayda, 25 yaşındaki Gülhan Esen uzun süredir kendisini takip eden eskiden birlikte olduğu Muhammet Tarhan tarafından silahla vurularak öldürüldü. Fail olaydan 6 gün sonra yakalanarak tutuklandı.

KAYBOLMUŞTU, ÖLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

Kocaeli’de mayıs ayında ise 2’si cinayet, 1’i de şüpheli ölüm olmak üzere toplamda 3 kadının öldüğü bilgisine yer verildi. Kocaeli’de mayıs ayından yaşanan olaylarda, 2017 yılında 27 yaşındaki Güneş Yıldıztan sığınma evinde kaldığı süreçte kaybolmuştu.  Güneş Yıldıztan’ın evli olduğu Nihat Yıldıztan ve akrabaları tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili 26 kişi gözaltına alındı.

UÇURUMDAN SÜRÜKLEDİ

Kocaeli’de yaşanan bir diğer olayda ise 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan birlikte olduğu T.A. tarafından cinsel birlikteliği reddettiği bahanesiyle önce darp edildi daha sonra da fail, boynuna ip geçirip kamyonetin kapısına bağlayarak kamyoneti uçurumdan sürükledi ve Rümeysa Meriç Özcan’ı öldürüldü.