Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’in meclisinde bilboard tartışması!

İzmit Belediyesi’nin meclis toplantısı bugün İzmit Belediyesi’nin meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısına bilboard tartışması damga vurdu.

İzmit Belediyesi’nin meclis toplantısı

İzmit Beleidyesi’nin meclis toplantısına İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet katılmadı. 12 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısına Mehmet Ümit Küçükkaya başkanlık yaptı. Meclis toplantısına bilboard tartışması damga vurdu.

“BİZİM BAŞKANLARIMIZ NEDEN KULLANMADI?”

İzmit Belediyesi Meclis Toplantısı’nda MHP Grup Başkanvekili Okan Karagöz Kurban Bayramı’nda CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan’ın bayram mesajı için bilboardları kullanmasını gündeme getirdi. Karagöz, “Bir kurban süreci geçtik. Belediyenin bilboardlarının kiralanmadığını öğrendik. Fatma Hanım’ın bayram mesajının yanında ilçe başkanını bayram kutlamaları vardı. CHP ilçe başkanımıza nasıl böyle bir hak tanındı. Ticari olarak kullanılmıyor diyorsunuz. Bedelsiz olarak tanındıysa meclis grubu olan partilere neden böyle bir imkân tanınmadı. Eğer böyle bir imkan varsa bizim ilçe başkanlarımız da mesajlar verebilir” sözlerini kullandı.

GENÇTÜRK’TEN CEVAP: KULLANILABİLİR

MHP’li Karagöz’ün açıklamalarına Mehmet Nazım Gençtürk cevap verdi. Gençtürk yaptığı açıklamada; “Bizim billboardlarımızı belediye dışında dernekler ve STK’lara de verildi. Bu yerlerimiz BBP’ye verildiği gibi CHP’den de böyle bir talep gelmiş. Materyali kendileri sağlamak amacıyla belediyeye ait bu yerler kullanılabilir” ifadelerine yer verdi.

“SİYASAL DURUM”

Gençtürk’ün açıklamaları sonrasında tekrar söz alan Karagöz yaptığı açıklamada Gençtürk’ün saydıklarının dernek veya geçmiş dönem ilçe başkanları olduğunu söylerken, şu anda dernekten bahsetmediklerini ve bunun siyasal bir durum olduğunu belirtti. Karagöz, konun farklı yerlere taşındığını dile getirdi.

“SİZ SARAYDA GÖRÜŞÜYORSUNUZ”

Bilbordlarla ilgili olarak Gelecek Partisi tarafından da kullanıldığının açıklanması üzerine Cumhur İttifakı grubundan Millet İttifakı’na yönelik bir uygulama olduğu yönünde yorumlar geldi. Bunun üzerine Meclis Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Millet İttifakı tarihte kalmış bir ittifaktır. O ittifakın genel başkanı ile siz sarayda görüşüyorsunuz. Vatandaş Türkiye İttifakında buluştu” açıklamasında bulundu.