Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit 10 metre arayla 2. kafeyi açıyor!

İzmit’te belediyeye ait Şehr-i İzmit kafenin 10 metre yanına yine belediyeye ait yeni bir kafe açılıyor. Daha önce kadın yaşam merkezi olarak açılan Zübeyde Hanım Konağı’na kafe özelliğini de ekleyen belediye, söz konusu işi yeni bir proje gibi duyurdu.

İzmit'te belediyeye ait Şehr-i

İzmit’te belediyeye ait Şehr-i İzmit kafenin 10 metre yanına yine belediyeye ait yeni bir kafe açılıyor. Daha önce kadın yaşam merkezi olarak açılan Zübeyde Hanım Konağı’na kafe özelliğini de ekleyen belediye, söz konusu işi yeni bir proje gibi duyurdu. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Hacı Hasan Mahalle Muhtarı Ömer Uzun ile birlikte, yakın zamanda faaliyete başlayacak olan Zübeyde Hanım Konağı Kadın Yaşam Merkezi Müze Kafe hakkında açıklama yaptı. Zübeyde Hanım Konağı’nın sadece kafe olarak değil, aynı zamanda kadınlara yönelik yaşam merkezi olarak da hizmet vereceğini vurgulayan Başkan Hürriyet, kadınların sosyal ve kültürel anlamda destekleneceği çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini ifade etti.

DANTEL MÜZESİ

Yakın zamanda faaliyete geçecek müze kafe hakkında açıklama yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “İzmit’in izlerini taşıyan tarih koridoru bölgesindeyiz. Bu bölgeyi daha aktif kullanabilmek adına mülkiyeti bize ait olan tüm binaları alarak hepsine ayrı ayrı fonksiyon yükledik. Zübeyde Hanım Konağı’nı dantel müzesi ve kadın hafıza merkezi olarak kadın çalışmalarının öncelikli olduğu merkeze dönüştürmüştük. Bu bölge aynı zamanda yerli ve yabancı birçok turisti ağırlayan bölge haline gelmeye başladı. Bu bölgede Basın Müzesi, Atatürk Evi ve birçok yapıya farklı fonksiyon yüklediğimiz için artık daha fazla insanın gelip gezdiği mekan haline geldi” diye konuştu.