Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Halıdere taş ocağı durduruldu!

Gölcük’teki Halıdere Taş Ocağı için vatandaşların itirazları sonuç verdi. Taş ocağının faaliyetleri, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından durduruldu.

Gölcük’teki Halıdere Taş Ocağı

Kocaeli Valiliği kararı ile 2018 yılında kapatılan Halıdere Taş Ocağı’nın yeniden açılacağı iddiaları vatandaşları ayağa kaldırmıştı. 2005 yılında faaliyete geçtikten sonra 13 yıl işletilen Gölcük Halıdere Mahallesi’ndeki taş ocağı bölgede ciddi çevresel tahribat yaratmıştı. Bölge halkını canından bezdiren taş ocağındaki çalışmalar Kocaeli Valiliğinin ruhsat iptali ile son bulmuştu. Aradan geçen 3 yılın ardından taş ocağını yeniden faaliyete sokmak isteyen firma bu sefer ise Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne takıldı.

FAALİYETLERİ DURDURDU

Kocaeli Valiliği, Yatırım İzleme Koordinasyonu Başkanlığı, İl Çevre Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Çevre Daire Başkanlığı’ndan oluşan komisyon tarafından hazırlanan rapor, vatandaşların itiraz dilekçeleri Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderildi. Gönderilen rapor ve itirazları değerlendiren genel müdürlük taş ocağının heyelan riskini göz önüne alarak tüm faaliyetlerini durdurdu.