Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

En büyük ucube için çözüm yok!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Merkez Bankası arasındaki protokol, Merkez Bankası’nın yeni yönetimi tarafından tek taraflı feshedilmişti. Fesih işlemi sonrası kenti yönetenler tarafından sorunun çözümü için bir adım atılmadı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve

SEBO 7İzmit’in eski yapıların Merkez Bankası binasının durumu yılan hikayesine dönmüştü. Son olarak ise bu bina 2014 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Büyükşehir, bu binaya karşılık, İzmit Öğretmenevi yanındaki arsaya yeni bir Merkez Bankası binası yapmak için kolları sıvamış ancak temel kazısından tarihi eserler çıkması nedeniyle bu inşaat durdurulmuştu.

BİR DAHA ADIM ATILMADI
Ardından yapılan temaslarla Kartepe Belediyesi’nden Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde 11 bin 452 metrekare arsa, Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmişti. Kartepe’de inşaat çalışmaları başlarken takas için 2011 yılında imzalanan protokol, Merkez Bankası’nın yeni yönetimi tarafından tek taraflı olarak geçtiğimiz yıl nisan ayında feshedildi. Bunun akabinde Büyükşehir, Kartepe’deki arsanın yer tahsisinden de vazgeçti. Öte yandan Öğretmenevi yanında bulunan alan için de karar Büyükşehir Meclisi’nden geçmiş buraya 130 araçlık otopark yapılmasına karar verilmişti.

YEREL YÖNETİMLERİN AJANDASINDA YOK
Alınan bu kararlar sonrası Merkez Bankası’yla ilgili yeni bir gelişme yaşanmadı. Yerel yönetimlerin 5 yıllık ajandasında da Merkez Bankası’nın yer almaması dikkat çekti. Görsel açıdan bir ucubeyi andıran hayalet bina Merkez Bankası uzun yıllar bulunduğu yerde hizmet verecek gibi duruyor.