Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dilovası’ndaki maden tesisi iptal edilmişti, halkın katılım toplantısı yapılacak!

Dilovası’nda Tarmac Agrega tarafından yapılmak istenen maden arama tesisi temmuz ayında evrakların eksik olmasından dolayı iptal edilmişti. Söz konusu firma 1 Ekim’de yeniden ÇED süreci başlattı. Çevre Bakanlığı ise projeyi halka soracak, halkın katılım toplantısının zamanı ve yeri daha sonra açıklanacak.

Dilovası’nda Tarmac Agrega tarafından yapılmak istenen maden arama tesisi temmuz

Basliksiz 3 1Kocaeli’nin Dilovası ilçesindeki Demirciler Mahallesi’ne Tarmac Agrega isimli maden arama şirketi tarafından dolomit ocağı tesisi yapılmak isteniyor. Söz konusu tesis, 5 Temmuz 2024 tarihinde evrakların eksik olmasından dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından iptal edildi. İlgili firma 1 Ekim’de yeniden Çevresel Etki Denetim (ÇED) süreci başlattı ve bakanlık halkın katılım toplantısı yapılmasına karar verdi. Toplantının ne zaman ve nerede yapılacağı ise daha sonra açıklanacak. Dilovası’na yapılmak istenen maden tesisinde firma bakanlıktan izni alırsa 6 milyon 31 bin 249 liralık proje yapacak.

YILDA 1 MİLYON 660 BİN TON TÜVENAN ÇIKARTIYOR

Firmanın mevcut olan tesisinde patlatma yöntemi kullanılarak yılda 1 milyon 660 bin ton kapasiteyle tüvenan malzeme çıkarılırken; bunların tamamı kırma-eleme-öğütme işlemlerinden geçerek yılda 1 milyon 358 bin ton mıcır ve taş tozu elde ediyor. Elde edilen malzemenin yılda 529 bin 308 tonu beton üretiminde ve 218 bin 880 tonu da asfalt üretiminde kullanılırken; geriye kalan 609 bin 812 ton da piyasaya sevk ediliyor.

4 MİLYON 300 BİN TON MALZEME ÇIKARTACAK

Yıl içerisinde 1 buçuk milyonu aşkın üretim yapmakta olan tesis, kapasite artışı yapacak Böylece sahada patlatma yöntemi kullanılarak yılda 4 milyon 300 bin ton tüvenan malzeme çıkaracak ve yılda 3 milyon ton malzemeyi kırma-eleme-öğütme yöntemiyle işleyecek. Ayrıca yılda 2 milyon ton da hazır beton üretilecek. Söz konusu firma aktif durumda bulunmayan yıkama tesisini proje kapsamında yeniden aktif hale getirerek yenileme yapacak ve saatte 200 ton kapasite ile çalıştırılarak yılda toplam 400 bin ton malzeme yıkama faaliyeti gerçekleştirecek.

115 BİN METREKARELİK ALANA YAPILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın söz konusu tesise onay vermesi durumunda firma tarafından bölgede 115 bin metrekarelik ocak alanı, 9 bin 585 metrekarelik kırma-eleme-öğütme tesisi, 2 bin 200 metrekarelik beton santrali, 4 bin 928 metrekarelik ürün depolama sahası, 23 bin metrekarelik alan patlayıcı deposu ve 4 bin metrekarelik idari bina yapılacak.

PERSONEL SAYISI SABİT KALACAK

Dilovası’nın Demirciler Mahallesi’ne yapılmak istenen tesiste mevcut durumda 73 kişi çalışıyor. Kapasite artışının yapılması durumunda personel sayısında herhangi bir değişim yaşanmayacak. Tesisin ocak alanı ve kırma-eleme-yıkama bölümü yılda 250 gün, hazır beton tesisi yılda 300 gün, asfalt plent tesisi de yılda 150 gün olmak üzere günde 8 saat çalıştırılacak.

ZAMANI VE YERİ 10 GÜN ÖNCEDEN AÇIKLANACAK

Firma tarafından Dilovası’na yapılmak istenen tesis için bakanlık halkın katılım toplantısı yapacak ve konuyu Dilovası’ndaki vatandaşlara soracak. Halkın katılım toplantısının zamanı ve yeri ise toplantının yapılacağı tarihten 10 gün önce ilan olarak kamuoyuyla paylaşılacak ve toplantıda yapılmak istenen hakkında Dilovası’ndaki vatandaşlara bilgi verilecek.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüpraş’ta ocak ayında başlayan görüşmelerde sonuç alınamaması üzerine İzmit’teki rafineride
Sıradaki Haber Nesimi Yetişoğlu: Bu işçi hokkabaz olsa bu şartlarda şapkadan o tavşanı çıkaramaz