Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Derdiniz çok mu büyük?

Hayat benzer bir rutin. Evden işe, işten eve sürüp giden yıllar, araya sıkıştırılan tatiller ve birkaç saatlik nefes alış molaları. Bütün sıkıntılarınızı düşünün. Çözemediğiniz en büyük sorunu önünüze koyun. Bir de Kocaeli’yi hayal edin. Kentimizin bile dünyadaki yeri o kadar küçük ki, sorunlarınızın ne kadar yer kaplayacağını tahmin edemezsiniz…

Hayat benzer bir rutin.

Her gün evinizden çıkıp onlarca sokak geçip işinize gidiyor, bütün gün mesainizi doldurup sonra da evinize geri dönüyorsunuz. Akşamları ve hafta sonları kendinize birkaç saat ayırabiliyorsanız ne mutlu size. Kirayı ödeyebilecek misiniz? İşyerindeki sorunları çözebilecek misiniz? Yaşadığınız en büyük problem ne, baş edebilecek misiniz? Yaşadığınız en büyük sorunu çözemezseniz dünyanın sonu mu?

DERDİMİZ ORTAK

Kocaeli’de 1 milyon 900 bin kişi yaşıyor. Her sabah neredeyse 1 milyon kişi sizinle aynı rutini takip ediyor. Evinden işine, işinden evine giden 1 milyonun yaşam gayesi her gün tekrarlanıyor. Peki ama yaşadığımız sorunlar gerçekten o kadar büyük mü? Kocaeli’nin yüzölçümü 3 bin 626 kilometrekare. Yaşadığımız yerkürenin, dünyanın yüzölçümü ise e510 milyon 100 bin kilometrekare. Dünya üzerinde toplam 7 milyar 530 milyon insan yaşıyor. Büyük bölümünün derdi sizinle aynı.

UYDUDAN GÖRÜN

Kocaeli’ye Google’ın uydusundan baktık. İzmit Belsa Plaza’yı merkez kabul ederek dünyadaki konumumuzu gösterdik. Binalar, sokaklar, mahalleler uzaklaştıkça o kadar küçülüyor ki ne Belsa Plaza’dan ne İzmit’ten ne Kocaeli’de bir eser kalmıyor. Sorunlarınızı düşünürken sizinle aynı derdi yaşayan yüz milyonlarca insanı da düşünün. Onlar için dünyanın sonu gelmedi, sizin için de gelmeyecek. Yaşadığınız bütün sorunlara rağmen yaşamaya ve çevrenizi, en yakınınızdan başlayarak kentinizi iyileştirmeye devam edin.

İşte Kocaeli’nin dünya üzerindeki yeri;