Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Depremin 24. yılında Yürüyüş Yolu’nda fotoğraf sergisi

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyonu Kurulu ‘Büyük Marmara Depremi’nin 24.Yıl Dönümünde Cumhuriyet Bulvarı üzerinde fotoğraf sergisi gerçekleştirdi.

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyonu

Türkiye’nin yakın tarihini derinden etkileyen en önemli olaylardan biri olan 17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremde, resmi raporlara göre 17 bin 480 kişi öldü, 23 bin 781 kişi yaralandı. 285 bin 211 ev, 42 bin 902 iş yeri de hasar gördü. 2010 yılında yayımlanan Meclis araştırması raporuna göre ise hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 373, yaralananların sayısı 48 bin 901 kişi olarak belirtildi. Her yıl Kocaeli’de de bir dizi etkinlikler gerçekleştiriliyor.

HEM 17 AĞUSTOS HEM MARAŞ DEPREMİ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kocaeli Şubesi 17 Ağustos’un 24. yıl dönümünde her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinlikler gerçekleştirdi. TMMOB bugün Cumhuriyet Bulvarı(Yürüyüş Yolu) üzerinde 6 Şubat tarihinde yaşanan büyük felaketi de unutmadığı fotoğraf sergisi gerçekleştirdi. Sergide hem 17 Ağustos 1999 depreminden hem de 6 Şubat tarihinden fotoğraflar yer aldı.

24 YILIN SONUNDA…

Sergide konuşan TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, “Can kayıplarına hasarlara neden olmaması için mühendislik mimarlık şehir plancılık hizmetleri eksiksiz bir şekilde tamamlanmalıdır. Yapılan hizmetler her aşamada denetlenmelidir. Bu denetim süreçlerinde TMMOB’a bağlı odalar mutlaka yasalarda görevleri sorumlulukları tanımlanmalıdır, bunlara yer verilmelidir. Ne yazık ki üzülerek görüyoruz ki aradan geçen 24 yılın sonunda bırakınız mühendisleri, mimarları, şehir plancılarını sesine sözüne yapmış olduğu bilimsel teknik çalışmalara güvenmek yerine her geçen gün odalar daha da yetkisiz kılınmaya çalışılıyor. Buradan siyasi iktidara bir kez daha sesleniyorum ne yaparsanız yapın, hangi engelleri koyarsanız koyun bizler diplomalarımızdan aldığımız güçle sorumluluğumuz gereği sahip olduğumuz tüm bilgiyi halkımızla konuşmaya ve böylesi acıların bir kez daha yaşanmaması için, sanayileşen bir Türkiye’yi hep birlikte kurmaya halkımızla mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.