Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı açıklandı

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı açıklandı.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı açıklandı.

23.39 itibariyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 17 bin 406 olarak açıklandı.

21.18 itibariyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 17 bin 134 yaralı sayısı ise 70 bin 347 olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Devletimiz tüm bakanlıklarıyla, kurumlarıyla 10 vilayetimizde yoğun şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Milletimiz devletiyle omuz omuzadır. Sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz, uluslararası yardım ekipleri, gönüllüler imkanı olan herkes arama kurtarma yardım çalışmalarına destek veriyor.

İster istemez bazı gecikmeler ve eksiklikler de yaşanabiliyor. Vatandaşımız devletin tüm imkanlarıyla deprem bölgesinde olduğunu biliyor. Sayıları 100 binlerce ifade edecek kişi çalışmalarda görev aldı. Ülkemizin dört bir yanından her türlü ekip, araç gereç bölgeye yönlendirilmiştir. Şu anda parlamentomuzda OHAL kararına kadar tüm adımları attık ve öyle zannediyorum ki 1 saat içerisinde parlamento kararını verecektir.

“1 YIL İÇİNDE KONUTLARI İNŞA EDECEĞİZ”

Enkazın kaldırılmasının ardından inşallah 1 yıl içinde depremin yaşandığı şehirlerimizi hatırlayın biz yeni baştan inşa ettik. Van, Malatya, Elazığ, İzmir, Düzce depremlerinde bunları gerçekleştirdik.

Antalya ve Muğla yangınlarında bunları süratle gerçekleştirdik. Kastamonu, Sinop, Bartın, Giresun sel afetlerinde bu iktidar, bu hükümet bunları gerçekleştirdi. İnşallah 1 yıl içerisinde TOKİ olarak bu konutların inşasını gerçekleştireceğiz.

Bu geçiş sürecinde de 10’ar bin lira depremzedelere destek veriyoruz. Bunların tespitleri yapılıyor. 1 yıl içerisinde de inşallah konutlarımızı bitireceğiz.

En önemli adımlardan bir tanesi de talep edenlere, kabul edenlere, Antalya ve Alanya’da otellerde misafir etme imkanımız mevcuttur. THY uçakları da buralara seferler düzenleyecektir.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Belediye İş Sendikası ile Körfez Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi
Sıradaki Haber Körfez Belediyesi’nde anlaşma sağlandı!