Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: İşte öne çıkan gündem maddeleri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki kabine bugün Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplanacak. Terörle mücadele ve Gazze’deki gelişmelerin yanı sıra iç piyasadaki gelişmeler de ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki kabine bugün Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün Ankara’da gerçekleşecek. Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak olan Kabine Toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek. Saat 15.00’te başlayacak Kabine Toplantısı’nda terörle mücadele, Gazze’deki son gelişmeler ve ekonomideki durum ele alınacak. Ayrıca zirai don nedeniyle çok büyük zarar gören tarım arazileri de yapılacak olan toplantıda değerlendirilecek.

Kabinenin en dikkat çeken gündemlerinden biri, terörle mücadelede gelinen yeni aşama olacak. 27 Şubat’ta İmralı’dan gelen silah bırakma çağrısının ardından, PKK’nın silah bırakması ayrıntılı şekilde ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta DEM Parti milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’la gerçekleştirdiği görüşmenin yansımaları da bu kapsamda değerlendirilecek.

İSRAİL’İN GAZZE SALDIRILARI DEĞERLENDİRİLECEK

Kabine toplantısında dış politikada en sıcak başlıklardan biri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları olacak. Refah’ın kuşatılması ve bölgede büyüyen insani kriz, Türkiye’nin devreye soktuğu diplomatik girişimlerle birlikte masaya yatırılacak. Suriye’deki son gelişmeler, ülkenin yeniden yapılandırılması, yaptırımların kaldırılması ve bölgesel istikrar arayışları da kapsamlı şekilde değerlendirilecek.

ZİRAİ DON OLAYLARI DA KONUŞULACAK

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise küresel ölçekte artan ekonomik gerilimler. ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarının derinleşmesiyle oluşan tablo, Türkiye’nin bu süreçte atacağı adımlar ve alacağı önlemler eşliğinde ele alınacak. Ekonomi başlığı yalnızca küresel gelişmelerle sınırlı değil. Enflasyon ve tarım bölgelerinde yaşanan zirai don olayları da ele alınacak konular arasında yer alıyor.