Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’den Katırcıoğlu’na sert cevap

Anneler Günü ve gündem

Anneler Günü ve gündem üzerine görüşlerini TV ekranlarında değerlendiren AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun CHP’yi hedef alan sözlerini sert bir dille eleştiren CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı, “Hiçbir şey yapamıyorsanız da bizi takip edin sayın vekil. O zaman belki vatandaşın ne halde olduğunu görüp de yanlış ve yersiz açıklamalar yapmaz, Kocaeli’nin, bu milletin vekili olursunuz!” dedi. CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı yaptığı açıklamada, “Öncelikle anneler gününde, kadınların ya da çocukların haklarını konuşmayarak, yine bizlere yüklenmeyi tercih eden Sayın Milletvekilinin geçmiş anneler gününü kutlayarak başlamak isterim sözlerime, Ankara milletvekili olarak Kocaeli siyasetinden ve gündeminden hayli uzak kaldığı için konu bulamadıkça CHP’yi diline dolamasını yersiz bulduğumuzu ifade etmek isterim. Sayın milletvekilini Kocaeli’nin sorunlarını konuşurken, bulunduğu komisyonun hakkını vererek, evlatlarımızın ve kadınlarımızın haklarını ararken görmek isterdik ancak Kocaeli siyasetinde pek tanımadığımız, sokaklarında görmeye alışık olmadığımız Sayın Katırcıoğlu’nu her zamanki gibi, CHP’ye sataşarak popüler olma ve sataşarak yaranma peşinde görüyoruz yine” dedi.

“EYYAMCI OLMAK EN AKILLISI DİYECEK KADAR BENCİL DEĞİLİZ”

Biz göreve geldiğimiz ilk günden beri hedeflerini belirleyen ve bu doğrultuda ilerlemek adına projeler yapan bir siyaset izleyeceğimizi açıklamıştık. O yüzden bizi kavga siyasetinin içine sokmak isteyenlerin çabası nafiledir. Dünya genelini ve ülkemizi sarmış bir pandemi sürecinde halen bir tartışma ortamı yaratma çabasına da anlam veremiyoruz.  Bize göre; “Biz bize yeteriz” isimli bağış kampanyasını yürütenler, belediyelerin yardım kampanyalarını “devlet içinde devlet” olarak yorumlarken, hükümet mensubu bir vekilin de olaya; “Başlatılan bir kampanya var, malum kesim buna destek olacakları yerde köstek olmak için ellerinden geleni yapıyorlar” diyerek yaklaşması yangına körükle gitmekten öte değildir. Siz aramadığınız için bilmezsiniz de, arayanlar olarak hatırlatalım sayın vekil; hak aramak, hakikati aramak, hakkı aramak “köstek olmak” değildir! Haksızlıklara karşı direnme, ödevi insan olanla eşdeğerdir. Bunun için şu veya bu koltuğa ihtiyaç yoktur. Kusura bakmayın ama vatandaşın cebi yanarken  türlü hesaplarla, korkup susacak ya da  “eyyamcı” olmayı en akıllı, en gerçekçi hayat felsefesi zannedecek kadar silik ve bencil olamayacağız  ifadelerini kullandı.

“MESNETSİZ SÖZLERİ SAHİBİNE İADE EDİYORUM”

“Güzel yurdumuz ve güzel milletimizin geleceği için haksızlıklara karşı direnmek ve gerçekleri apaçık haykırmak zorundayız. Bu vatanı her türlü siyasal çıkarların üzerinde tutarak, aklın yolunda, ortak akılla siyaset sürdürmek bir zorunluluktur” diyen Başkan Yıldızlı; “Ancak biz her ne kadar dirensek de, yılmadan bizi kavga ringine sokmak isteyenler “CHP cehaletle gaflet, gafletle ihanet arasında gidip gelmekte” diyerek halen,  başarısızlıklarını örtmek için kavga ortamı yaratma niyetindeler. Merak buyurmayın ki; “Gaflet ve hıyanet” kelimelerinin karşılığını bu millet iyi bilir. Bu mesnetsiz sözleri sahibine iade ediyor ve CHP’ye mal etmelerini cehalet ve nezaketsizliklerine verdiğimizi ifade etmek istiyorum. 19 Mayıs 1919’da ayağı Anadolu topraklarına basan bir çift mavi gözün korkusuz yüreğinden çıkan “Gençliğe Hitabeyi” okuması ve idrak etmesi dileğiyle” diyerek açıklamasına devam etti.

“BİZİ TAKİP EDİN!”

Yıldızlı açıklamasında; “Bir kez daha söylüyorum ki; bir ringe çıkılacaksa eğer, bu halk ve hak için olan ise orada varız. Bir taraftan pandemi sürecinde halka destek vermek amaçlı çalışmalar yaparken, diğer taraftan da geleceğimizi belirleyecek olan gündeme dair konuları masaya yatırıyor ve vatandaşımızı bilgilendiriyoruz. Geçen hafta İnfaz Yasasını konuştuk. Bu hafta ise tarımı, Birkaç gün sonra da eğitimi tartışacağız. Eksik ne? Ne yapabiliriz? Ortak akılla, ortak sorunlarımızı gidermek adına el birliğiyle ne yapabiliriz bunları konuşuyoruz sayın vekil, “Türkiye’nin başarısı hepimizin başarısı demektir” diyebilmek için. Eğer gerçekten milletin vekili iseniz buyurun, canlı yayında ödenemeyen faturalara çözüm üretelim, Pazar yapamayan filesi dolmayan vatandaşa destek olalım. “Ben saray ne derse onu yaparım” diyenlerdenseniz de, bizi takip edin o zaman. Belki vatandaşın ne halde olduğunu görüp de yanlış ve yersiz açıklamalar yapmaz, Kocaeli’nin, bu milletin vekili olursunuz!” dedi