Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Lideri: Hakkımızı söke söke alacağız

Cumhuriyet Halk Partisi Gebze’de bugün “Emek Mitingi” düzenliyor. CHP Lideri Özgür Özel mitingde yaptığı açıklamada; “Hakkımızı söke söke alacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Gebze’de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye’de yaşanan yoksulluğu karşı ses yükseltmek için bugün Kocaeli’nin Gebze ilçesinde “Emek Mitingi” düzenliyor. CHP Lideri Özgür Özel mitingde yaptığı açıklamada; “En üstekiler İsveç’i, Danimarka’yı yaşarken; en alttakilere Çad’ı layık görenlerden hakkımızı almadan durmayacağız ve söke söke alacağız” sözlerine yer verdi.

BU MEYDANI DOLDURANLAR GEÇİNEMİYORUZ DİYOR

CHP Lideri Özgür Özel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Bu güzel meydanı büyük bir coşku ile dolduran alın terini önlüğüne damlatan Gebze’nin, Bursa’nın, Kocaeli’nin, İstanbul’un emekçileri hoş geldiniz. Burada bizimle olanların dertleri, zorlukları ve çok haklı talepleri var. Bu meydanı dolduran herkes geçinemiyoruz diyor. 10 bin lira emekli maaşına muhtaç edilen sesi duyulmayan emekliler; 17 bin lira alan, seçim döneminde 4 defa zam yapacağız denilip kandırılan, 2 zammı çok gören asgari ücretliler hoş geldiniz. Sadece 2 bin lira harçla barınamayan öğrenciler, atanamayan öğretmenler, çay üreticileri, çiftçiler; dükkanını siftahsız kapatan esnaflar ve en kötüsü geçinmek için kazanmak, kazanmak için de çalışmak lazımken işsizler ve güvencesizler. Sizler herkesin adına buradasınız hoş geldiniz.

SOKAKLAR BİZİMDİR, MEYDANLAR BİZİMDİR

Seçimlerden berri sesini duyurmak isteyenlerin sesini duyurmaya devam ediyoruz. Yaptığımız mitinglerde uyardık asgari ücrete refah payını vermek zorundasınız dedik, dinlemediler. Sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir. Oğlu babasına yoksulluk kaç gün sürer diye sorar baba 40 gün der çocuk der ki zengin mi olacağız der. Baba hayır, alacağız der. İşsizliğe, geçimsizliğe alışın diyorlar ama alışmayacağız. Gelir adaletsizliği en üst noktaya çıktı. Türkiye’de birileri yüzde 81’i alırken bizler yüzde 1’i bile alamıyor. Savaşta, emekte bu insanlar var ama bölüşmede yok. Bu düzene yazıklar olsun. Böyle bir anlayış olamaz. En üstekiler İsveç’i, Danimarka’yı yaşarken; en alttakilere Çad’ı layık görenlerden hakkımızı almadan durmayacağız ve söke söke alacağız.

BÜTÜN EMEKLİLERİN MAAŞ ORTALAMASI 12 BİN 700 LİRA

Bu meydanda geçinemeyen herkes var. Eğer herkes sesi yükseltirse başarmamızın önünde hiçbir engel yok. Ama öncelikle yıllarca emek vermiş, dirsek çürütmüş ve en sonunda emekli olmuş insanlarımızı bugün dünyanın en düşük emekli maaşlarına mahkûm ediyorlar. Bu düzen bir yoksulluk ve açlık getirmiştir. Bütün emeklilerin maaş ortalaması 12 bin 700 liradır. Bir yılda işsiz kişi sayısı 1 milyon 200 bin kişi arttı. Resmi işsizlerin yüzde 90’ı işsizlik sigortasından yararlanamıyor.”