Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cedit Mahallesi’ne ilk kazma yılbaşında vurulacak

İzmit Belediyesi ve TOKİ

İzmit Belediyesi ve TOKİ arasında imzalanan protokolle İzmit Cedit Mahallesi’nde yaklaşık 5 yıl önce kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı. Cedit, riskli alan olarak ilan edildikten sonra dönemin belediye başkanı Nevzat Doğan, TOKİ ile İzmit Belediyesi’nin lehine olmayacak bir anlaşmaya imza attı. Yüzde 80 oranında hak sahipleriyle anlaşmaya varıldı ancak son iki yılda hak sahiplerine paraları ödenemedi.

NEVZAT DOĞAN DÖNEMİNDE

Vadi İzmit projesinin tamamlanmasıyla buradaki daire ve iş yerlerini satarak kaynak yaratmayı planlayan yönetim bunda da başarılı olamamıştı. Doğan, belediye başkanlığı döneminde kentsel dönüşüm ofisi açılmanın ötesine geçilemedi. İzmit Belediyesi, 31 Mart 2019’da CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet’in yönetimine geçti. Başkan Hürriyet’in ilk olarak eğildiği konulardan biri Cedit Kentsel dönüşümü oldu.

BAKANLIK VE BÜYÜKŞEHİR’E

Bilindiği gibi bugün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la Ankara’da bir araya geldi. Bu görüşmede İzmit için önemli bir karar alındı. İzmit Cedit Kentsel Dönüşüm işinin bakanlığa devredilmesi kabul gördü. Devir işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve bakanlık bu projeyi ortaklaşa yürütecek.

BAĞIMSIZ YORUM’A KONUK OLDU

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, sıcağı sıcağına bugün akşam Bağımsız Yorum programında Uğur Enç ve Sebahattin Aydın’ın canlı yayında konuğu oldu. Hürriyet, “Biz göreve geldiğimizde kucağımızda canlı bomba bulduk. Çözümü zor ciddi bir ekonomik ve sosyal yükü vardı” dedi. Hürriyet, TOKİ ile yapılan protokolün belediye üzerine büyük yük yüklediğini ifade etti. Hürriyet, bakanlıkla ilgili randevu sürecine de değindi.

“BİZİM DE BAŞKANIMIZ”

Hürriyet, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a bu konuda bilgi verdiklerini ve yardım istediklerini ifade etti. İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşümü’nün siyasetin dışında bir konu olduğunu vurgulayan Hürriyet, “Bu konuyla ilgili siyasi bir bedel ödenecekse ödemeye hazırım” dedi. Başkan Büyükakın’la kentin faydasına olan her işte bir araya gelebileceklerini de söyleyen Hürriyet, “Tahir Bey bizim de başkanımız” dedi.

YIL SONUNDA İLK KAZMA

Hürriyet, Cedit Mahallesi’ndeki projelendirmeyi Bakan Kurum’un da beğenmediğini ifade ederek, “16-17 katlı binalar İzmit’in görüntüsü açısından güzel olmayacaktı. Bakan Bey de bu konuda projenin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Yıl sonuna doğru Cedit Kentsel Dönüşümü’nün başlamasını, ilk kazmanın vurulmasını bekliyoruz dedi.