Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit, Gölcük, Derince, Tütünçiftlik, Değirmendere ve Karamrüsel’de iskeleleri arasında motoru yazın 250, kışın da 120 kişiyi taşıyabilecek kapasitede yolcu motoru kiralayacak. Büyükşehir Belediyesi’nin kiralayacağı deniz motoru için 8 Kasım 2025 tarihinde ihaleye çıkılacak ve deniz aracı bir yıl boyunca Kocaeli’deki vatandaşlara hizmet verecek.
1 OCAK’TA HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bir adet (19 bin 7050 mil) kiralayacağı yolcu motoru İzmit Körfezi ve Marmara Denizini kapsayacak şekilde hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesinin “İzmit-Gölcük-Derince-Tütünçiftlik-Değirmendere-Karamürsel (Hat – 2) İskeleleri Arasında Denizden Yolcu Taşıma Amaçlı Yolcu Motoru Kiralama Hizmeti” ismiyle çıkacağı ihaleyi kazanan firma deniz ulaşımı aracını 1 Ocak’ta teslim edecek ve deniz aracının kullanımına 1 Ocak’ta başlanacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kiralayacağı deniz aracı için 8 Kasım’da çıkılacak olan ihale saat 10.00’da Büyükşehir Belediyesi’nin ihale toplantı salonunda gerçekleşecek.