Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükakın’dan metro açıklaması: Kocaeli’nin güneyine o tarihte metro gelecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ağustos Ayı 112 gündem maddesiyle Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde toplandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlık yaptığı meclis toplantısında Büyükakın Gölcük metrosu için 2030 yılını işaret etti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ağustos Ayı 112 gündem maddesiyle Leyla

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ağustos Ayı 112 gündem maddesiyle Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde toplandı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlık yaptığı meclis toplantısında Kocaeli’nin güney yakasına metro tarihi verildi.

“GÖLCÜK’ÜN ALINMAMASI BİZİ ÜZDÜ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde gündem dışı konuşulan konuya dair CHP’li meclis üyesi Ozan Yılmaz açıklamalarda bulundu. Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sizlerin de bildiği gibi 2 ay önceki meclis toplantısında Gölcük’ten itibaren İzmit’e kadar bir soru önergesi verdik. Berna Hanım trafik sorunu çözecek dedi. Bu konuşmadan iki hafta sonra metro hattı ihalesinin yapıldığını belirttiniz. 12 ilçenin 4’ü bundan faydalanacak. Gölcük’ün bu kapsama alınmaması bizi üzmüştür. Gün içerisinde en yoğun yerler Başiskele Gölcük arasıdır. Metro hattı projesi öncesinde Gölcük Belediye Başkanımızla metro kapsamına alınmamız gündeme alınmış mıdır? Metro hattının Gölcük’e gelmeme nedeni nedir? Coğrafi şartlarsa verisi varsa tarafımıza iletilmesini isteriz.”

BÜYÜKAKIN 2030’U İŞARET ETTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde gündem dışında yapılan açıklamada Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yaptığı açıklamada; “Biz parasını bulsak bile raylı sistemi bakanlığa onaylatmak durumundayız. Değerlendirme kriteri ulaşım ana planına bakmaktır. Bizim ulaşım ana planımızı 2014 yılında yaptık. Gölcük için 2030 yılı hedeflendi. Alt yapı genel müdürlüğüne onaylatınca güney yakaya metro 2030 olarak öngörülüyor” ifadelerine yer verdi.