AK Parti’de Kartepe ile başlayan ve Gebze’yle sona eren ilçe kongrelerinin ardından sıra il kongresine geldi. AK Parti’nin 8. Olağan İl Kongresi bugün İzmit’in Yahya Kaptan Mahallesi’nde yer alan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın; “Kocaeli, Sayın Cumhurbaşkanımızı her zaman bağrına bastı. Kocaeli, her zamanki yerinde dedirtmeyi başardı. Kadın Kollarımız Cumhurbaşkanımızı en güzel şekilde karşıladı. Kocaeli, Cumhurbaşkanımızı çok sevdi. O da Kocaeli’yi çok sevdi” açıklamasında bulundu.
CUMHURBAŞKANIMIZ KOCAELİ’Yİ ÇOK SEVDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Az sonra hem Türkiye’nin hem de dünyanın umudu Cumhurbaşkanımızı büyük bir coşkuyla karşılayacağız. Kocaeli, Sayın Cumhurbaşkanımızı her zaman bağrına bastı. Kocaeli, her zamanki yerinde dedirtmeyi başardı. Kadın Kollarımız Cumhurbaşkanımızı en güzel şekilde karşıladı. Kocaeli, Cumhurbaşkanımızı çok sevdi. O da Kocaeli’yi çok sevdi. Az sonra kendisini karşılayacağız.
ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİĞİ UNUTTURDUK
Beraber çok işler yaptık. Dünyanın bütün masum coğrafyalarında, gönül coğrafyamızda büyük işler yaptık. Bunların her birinde siz değerli yol arkadaşlarımın imzası var, emeği var. Her birinize binlerce kez teşekkür ediyorum. Çok iş yaptık ama bana kalırsa en önemli olarak bu milletin üzerindeki makus yenilmişlik psikolojisini, öğrenilmiş çaresizliği unutturduk. Yapabilirliği gösterdik. Pes etmedik, meydan okumalara meydan okuyarak cevap verdik.
TOP TÜFEKLE GELİYORLAR
Mazlumların umudu olduk. Şimdi yine geliyorlar. Top, tüfek ellerinde ne varsa geliyorlar. Pes edecek miyiz? Hayır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ardında devam edecek miyiz? Söz mü? Sonuna kadar durmak var mı? Sonuna kadar yola devam. Allah’ın izniyle. Vizyonu olmayanların, beceriksizlerin, daha dün Esad’la yol yürümek lazım diyenlerin izinden gidilirse bu memleketin heba olacağı ortada değil mi? Onlara bu memleketi teslim edecek miyiz? Sonuna kadar dimdik ayakta duracağız, Mücadele edeceğiz. Bundan sonra da Allah’ın izniyle başaracağız. Davaya emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”