Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bünyamin Çiftçi ücretsiz demişti, 7 kat zam geldi!

CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Turan Ağaç, belediye başkanı Bünyamin Çiftçi’nin ücretsiz dediği kreşlerin 600 TL ücreti olduğunu, bu ücrete de yüzde 730 zam yapıldığını ifade etti.

CHP Çayırova Belediyesi Meclis

CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Turan Ağaç, belediye başkanı Bünyamin Çiftçi’nin ücretsiz dediği kreşlerin 600 TL ücreti olduğunu, bu ücrete de yüzde 730 zam yapıldığını ifade etti. Yazılı bir açıklama yayınlayan Ağaç şu ifadeleri kullandı: “Sayın başkan Bünyamin Çiftçi yerel seçim öncesi Habertürk kanalında 21 Mart 2024 tarihinde yayınlanan Mehmet Akif Ersoy ‘un programda size sorduğu ‘kreşlerden hiç para alıyor musunuz’ sorusuna cevaben ‘hayır almıyoruz’ diye yanıt verdiniz. Doğru bilgi vermediniz yemek ücreti adı altında tam gün kayıtlı olan çocuklarda 600.00 TL ücret aldınız. Sonuç olarak son mecliste yine AKP’nin meclis çoğunluğu nedeniyle 2024- 2025 Eğitim öğrenim döneminde birinci yarısında 600 TL ‘den 5 bin TL yani yüzde 730 artışlar yapılmıştır. İkinci öğrenim döneminde Tüfe artış oranı kadar ekstra zammında sinyalini verdiniz. Ulusal basında ücretsiz diye bilgi ver ilk meclis de 600 TL’den 5 bin TL gibi bir zam yap sevsinler siyasi manevralarınızı.”

Öte yandan Çayırova Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Toplantısı’nda, Kültür İşleri Müdürlüğü’nün belediyeye ait bilgi evlerinde bulunan çocuk kulüplerine tam gün veya yarım gün kayıt yaptıracak öğrencilerden alınacak ücret tarifelerinde revize yapılması teklifi görüşüldü. Gündem teklifinin okunmasının ardından, CHP Belediye Meclis Üyesi Baran Aydın söz aldı ve seçim sürecinde Belediye Başkanı ve o dönemin başkan adayı Bünyamin Çiftçi’nin Habertürk’te konuk olduğu programın videosunu meclis toplantısında yayınladı.

Programda sunucu tarafından sorulan, “Kreşler parasız mı?” sorusuna “Evet” cevabını veren Bünyamin Çiftçi, meclis toplantısında CHP’li Baran Aydın’ın, “Ücretsiz olan kreş ücretini nasıl revize ediyorsunuz?” sorusu ile karşı karşıya kaldı. Aydın, Başkan Çiftçi’nin televizyon programında verdiği bu cevabın hem vatandaşları hem de program sunucusunu yanılttığını ifade etti.

Eleştirilere cevap veren Belediye ve Meclis Başkanı Bünyamin Çiftçi, kreşlerin sadece eğitimle sınırlı olmadığını, servis, yemek ve kırtasiye gibi ek maliyetlerin de olduğunu belirtti. Çiftçi, televizyon programında kreş eğitiminin ücretsiz olduğunu ifade ettiğini, ancak bu konuyu bir sonraki televizyon programında detaylandırarak düzeltme yapacağını söyledi. Başkan Çiftçi, bu revize teklifinin amacının durumu iyi olan ailelerin kreşlerden yararlanmasından ziyade dar gelirli vatandaşların bu hizmetten faydalanabilmesini sağlamak olduğunu vurguladı.