Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Belediye kimi zengin etti?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yasak olmasına rağmen İzmit Hali’nde bir kişiye birden fazla hal dükkanı için olanak sağladı. Bu kişi haksız kazanç elde ederken bu duruma Sayıştay denetçileri ortaya çıkardı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yasak olmasına rağmen İzmit Hali’nde bir kişiye

UYur ENC min 5Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yönetiminde bulunan hallerde bir kişiye dolaylı olarak birden fazla işyerinin verildiği tespit edildi. Sayıştay denetçileri tarafından yapılan tespit rapora şu ifadelerle yansıdı: “Toptancı halindeki işyerleri, üretici, üretici örgütü, komisyoncu veya tüccarlara kiralanır ya da satılır. Aynı toptancı halinde/şubesinde bir kişiye doğrudan veya dolaylı olarak en fazla bir işyeri kiralanabilir veya satılabilir. İşyeri, adi şirketlere/ortaklıklara ya da birden fazla gerçek veya tüzel kişiye kiralanamaz veya satılamaz.” denilmiş ve yönetmeliğin geçici 1’inci maddesinin on beşinci fıkrasında da, “Aynı toptancı halinde/şubesinde birden fazla işyeri bulunanlar ile bir işyerini T.C. Sayıştay Başkanlığı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2018 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu 34 kullanan adi şirketler/ortaklıklar ya da birden fazla gerçek veya tüzel kişiler, durumlarını 1/7/2015 tarihine kadar 28 inci maddenin üçüncü fıkrasına uygun hale getirir.

ŞİRKET ORTAKLARI

Merkez halindeki 16 numaralı işyerinin kiracısı aynı zamanda 15 numaralı işyerinin kiracısı şirketin ortağı, 23 numaralı işyerinin kiracısı aynı zamanda 22 numaralı işyerinin kiracısı şirketin ortağı, 55 numaralı işyerinin kiracısı aynı zamanda 56 numaralı işyerinin kiracısı şirketin ortağı, 34 numaralı işyerinin kiracısı XXX limited şirketi olup, bu şirketin ortakları 33 numaralı işyerinin kiracısı ile 35 numaralı işyeri kiracısıdır. Bu bilgilere göre bir kişiye birden fazla işyerinin verildiği anlaşılmaktadır. Yönetmeliğe aykırı olarak bir kişiye birden fazla işyerinin doğrudan veya dolaylı olarak kiralanma durumlarının 01.07.2015 tarihine kadar mevzuata uygun hale getirilmesi gerektiği halde yapılmamıştır.

KİRACILARI ANLATTI

Ağustos 2018 ayında tarafımızca yapılan bu tespitlerin ilgililere iletilmesi üzerine merkez halindeki 16 numaralı işyerinin kiracısı aynı zamanda 15 numaralı işyerinin kiracısı şirketin ortağı olmasındaki durum 05.10.2018/9675 sayılı Ticaret sicili gazetesi ile 15 numaradaki XXX’e ait hissenin YYY’ye, 23 numaralı işyerinin kiracısı aynı zamanda 22 numaralı işyerinin kiracısı şirketin ortağı olmasındaki durum 27.09.2018/9669 sayılı Ticaret sicili gazetesi ile 22 numaradaki XXX’e ait hissenin YYY’ye,, 55 numaralı işyerinin kiracısı aynı zamanda 56 numaralı işyerinin kiracısı şirketin olmasındaki durum 04.09.2018/9652 sayılı Ticaret sicili gazetesi ile 56 numaradaki XXX’e ait hissenin YYY’ye, devredilmesi ile Yönetmeliğe uygun hale getirilmiştir. Ancak 34 numaralı işyeri ile ilgili sorun halen devam etmektedir.”

BELEDİYE “BOŞALTIN” DEDİ

Belediye cevabında “Hal İşletmesinde Bir Kişiye Birden Fazla İşyerinin Verilmesi: Sayıştay Raporunda Özetle Merkez Hal Tesisinde bulunan 34 nolu Sebze ve Meyve Komisyoncu Yeri Kiracısı …Tarım İnşaat Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ortaklarından ….’ın 33 Nolu İşyerinin, ….’ın 35 Nolu İşyerinin Kiracısı olduklarından Bir kişiye Birden Fazla işyeri kiralanmaması gerektiği bildirilmiştir. Söz konusu kiracılarımız olan … ve …’a 34 nolu işyerindeki ortaklıklarının 5 gün içinde sona erdirilmesi gerektiği, aksi halde mevzuat hükümlerinin uygulanacağı hususu 14/05/2019 tarihli 572897 – 572971 nolu tebligatlarımızla tebliğ edilmiştir” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaelispor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, kadroya sadece tek adamın karar
Sıradaki Haber İsmet Taşdemir: “Kadroya sadece tek adamın karar vermesini doğru bulmuyorum”