Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Assan Hanil kapasite artıracak: ÇED kararı gerekli değil raporu!

Türkiye’nin önde gelen otomotiv yan sanayi firmalarından Assan Hanil, kapsamlı bir kapasite artırımına hazırlanıyor. Kapasitesini iki katına çıkaracak olan fabrikanın projesine dair ÇED raporuna gerek görülmediği yönünde karar verildi.

Türkiye’nin önde gelen otomotiv yan sanayi firmalarından Assan Hanil, kapsamlı

Basliksiz 3 1Türkiye’nin önde gelen otomotiv yan sanayi firmalarından Assan Hanil, kapsamlı bir kapasite artırımına hazırlanıyor. İzmit/Kocaeli’deki Asım Kibar Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren şirket, motorlu kara taşıtları için gerekli olan çeşitli parça ve aksesuarların imalatını gerçekleştirmekte. Şimdiden geniş bir yelpazede üretim yapan Assan Hanil, yeni kapasite artırımı projesi ile üretimini daha da genişletecek ve önemli bir istihdam artışı sağlayacak. Bu büyük gelişme, şirketin Plastik Enjeksiyon ve Boyama Tesisi’nde yıllık boya tüketiminin ortalama 600 ton/yıl olacağı ve yıllık ilk aşamada 200.000 adet araç için toplam 2.425.000 parça boya yapılacağını ifade edilirken, ÇED raporunun gerekli olmadığı yönünde karar verildi.

360 KİŞİYİ İŞE ALACAK

İkinci aşamada ise, bu rakamların iki katına çıkması bekleniyor. Bu artış, Assan Hanil’in ürün kapasitesini ve piyasadaki rekabet gücünü önemli ölçüde artıracaktır. Halihazırda 740 personel ile faaliyetlerini sürdüren Assan Hanil, planladığı bu kapasite genişlemesiyle birlikte inşaat dönemi süresince 60 yeni işçi daha almayı planlıyor. Daha da önemlisi, işletme aşamasında ek olarak 360 kişiyi işe alacak ve toplam çalışan sayısını 1.100’e çıkarmayı hedefliyor. Bu işe alımlar, çevrede yaşayan insanlar için yeni iş olanakları anlamına geliyor ve bölgesel ekonomiye önemli bir katkı sağlayacak. Projenin inşaat aşaması boyunca, Assan Hanil mevcut fabrika çalışanlarına ek olarak 60 kişi daha istihdam edecek.

İNŞAATI 9 AY SÜRECEK

İnşaat sürecinin 9 ay sürmesi planlanıyor ve bu süre zarfında tek vardiya üzerinden günde 12 saat çalışılacak. İnşaatın tamamlanmasının ardından, işletme aşamasında ise fabrikanın mevcut çalışanlarına ek olarak 360 yeni personel daha katılacak. Bu artışla birlikte, şirketin toplam personel sayısı 1.100 kişiye ulaşacak. İşletme aşamasında fabrika, mevcut durumda olduğu gibi 24 saat boyunca üç vardiya halinde faaliyet gösterecek ve yılda 350 gün çalışacak. Assan Hanil tarafından yapılan bu stratejik yatırımın toplam maliyetinin 821.755.325 TL olması öngörülüyor. Proje kapsamında, çalışmaların 2024 yılı Mayıs ayında başlaması ve aynı yılın sonuna kadar tamamlanarak, 2025 yılı içinde operasyonel faaliyete geçilmesi planlanıyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başiskele’de faaliyetlerini sürdüren Özka Lastik Şirketi ile Lastik İş Sendikası
Sıradaki Haber Lastik İş Sendikası açıkladı: Özka Lastik Fabrikası’nda en düşük maaş 87 bin lira oldu!