Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden olan Antikkapı’daki 550 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ocak ayında başlamıştı. Türkiye Otel Lokanta Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası (TOLEYİS) ile Antikkapı arasındaki görüşmelerde sonuç alınmadı ve ara bulucu süreci başladı. İşçi ve iş veren tarafının arabulucu sürecinde de anlaşamaması üzerine sendika grev aldı. TOLEYİS Sendikası İstanbul 1.Nolu Şube Başkanı Nuri Osman Sarı da Bağımsız Kocaeli’ye yaptığı özel açıklamada Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’dan destek beklediklerini ifade etti.
ANLAŞMA SAĞLANAMADI
Antikkapı’da işçi ve iş veren temsilcisi arasında ocak ayında başlayan görüşmelerde sendikanın 6 aylık ücret teklifine karşılık iş veren temsilcisi yıllık teklif önerdi. Anttikkapı’nın yıllık yüzde 35 oranındaki teklifine sendika yüzde 47 oranında zam talep ederken anlaşma sağlanamadı. 550 işçiyi yakından ilgilendiren görüşmelerde tarafların anlaşma sağlayamaması üzerine arabulucu süreci başladı. Geçtiğimiz günlerde sona eren arabulucu sürecinde de anlaşmanın çıkmaması nedeniyle sendika grev kararı aldı.
“TAHİR BAŞKANDAN DESTEK BEKLİYORUZ”
TOLEYİS Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Nuri Osman Sarı da konuya ilişkin olarak gazetemize yaptığı özel açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Biz 2022’den beri Antikkapı’nın toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yürütüyoruz ve ilk kez grev kararı almak durumunda kaldık. Bundan önceki yaptığımız görüşmelerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın biz desteğini gördük. Bu sene yaptığımız toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varamadık. Bu nedenle Tahir başkandan bize destek vermesini bekliyoruz. ”